GUŽVE NA CESTAMA

Pojačan promet prema moru, vozite oprezno

22.06.2013 u 09:37

  • +13

Gužve u prometu

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Bionic
Reading

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora kao i na ostalim autocestama. Zbog pojačanog prometa vrlo oprezno treba voziti između čvorova Lučko i Bosiljevo. Na naplati Lučko na ulazu na autocestu A1 vozi se usporeno u koloni dugoj oko 400 m - izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)..

Zbog radova, zatvorena je državna cesta D1 između Udbine i Gračaca. Obilazak je: Udbina-D522-Gornja Ploča-ŽC5165-Sveti Rok-D50-Gračac.

Zatvorena je dionica brze ceste između čvorova Dubrava i Cugovec u oba smjera (D28). Obilazak je preko Vrbovca.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas od 4 do 14 h, na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na D1 nema zabrane.

Zbog visokog vodostaja Dunava zatvorene su ceste: D212 Zmajevac-Batina i- ŽC4056 Kopačevo-Podunavlje.

U sklopu održavanju Svjetskog kupa u ski rolama na području grada Oroslavja i općine Stubičke Toplice doći će do privremene regulacije prometa, i to 22.06., od 09:00 do 13:00 sati bit će zatvorena za sav promet cesta D307 na relaciji od Pile (Park vozača) do Hunjke, a 23.06., od 9 do 13:00 sati bit će zatvorena za sav promet županijska cesta Ž2216 (Milana Prpića kroz centar grada) od Orokonfekcije do crkve, te čitavo križanje Crkva - Oro trg. Alternativni pravci iz pravca Andraševca preko ulice kralja Tomislava, naselja Babići, Mokrice i obrnuto.

U Zagrebu između Aleje Seljačke Bune i čvora Jarek vozi se zapadnim kolnikom, dvosmjeno (do 1. srpnja, zbog sanacije

Promet je pojačan pri ulazu u zemlju na graničnim prijelazima Rupa, Bregana i Macelj i pri izlasku kod- Bajakova.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.