MINISTRICA REGIONALNOG RAZVOJA

Pogledajte što je sve u imovinskoj kartici prijavila Nataša Tramišak, najmanje poznata ministrica Plenkovićeve vlade

04.08.2020 u 12:43

Bionic
Reading

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak popunila je svoju imovinsku karticu te je ona objavljena na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Najmanje poznato lice u Plenkovićevoj vladi, ministrica Nataša Tramišak, kao dužnost za koju ispunjava imovinsku karticu navela je 'saborska zastupnica', što je bila od 22. do 23. srpnja ove godine kada je imenovana ministricom, pa će morati dopuniti karticu ministarskom plaćom, dok će drugi podaci ostati isti. Kao plaću saborske zastupnice prijavila je 16.446,37 kuna.

U osnovnim podacima iz kartice se može vidjeti da Tramišak ima Visoku stručnu spremu te da je magistra prava, a u rubrici stranačka pripadnost da je članica HDZ-a. Nije udana i nema djece, a kao prebivalište joj je naveden Osijek. U tom gradu ministrica ima i stan od 61,60 kvadratna metra, procijenjene vrijednosti od 525.000 kuna, koji je kupila kreditom od banke.

  • +3
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

>>> Povratak najbogatijeg ministra i uspon ambiciozne Karlovčanke i rastrčane Osječanke: Što znamo o novim licima u Plenkovićevoj Vladi?

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU ima tri kredita u Privrednoj banci Zagreb. Najveći je stambeni od 404.404,80 kuna iz 2016., dignut na deset godina uz kamatu od 4,44 posto, s mjesečnim auitetom od 4141,16 kuna. Drugi kredit, u iznosu od 30.000 kuna Tramišak je digla 2018. s rokom otplate od tri godine i kamatom od 7,75 posto uz mjesečni anuitet od 936,3 kune. Kredit od 35.000 ministrica je digla prošle godine, s rokom otplate od dvije godine, kamatom od 7,48 i mjesečnim anuitetom od 1574,67 kuna.

Uz ta tri kredita, Tramišak navodi i kako je od 2020. korisnica financijskog leasinga kod Porsche leasinga, s iznosom duga od 15.230,93 eura, kamatom od 5,40 posto, rokom otplate 60 mjeseci i mjesečnim anuitetom od 198,48 eura. Leasing se odnosi na automobil Audi A3, Limousine 2.0 TDI, za koji je od 2017. koristila operativni leasing, a od 2020. financijski.

Prvi posao - pripravnica u osječkom GPP-u

Kako je tportal već prije pisao, Tramišak je rođena 1982 u Osijeku, gdje je je završila gimnaziju te potom Pravni fakultet. Prvo radno mjesto dobila je po završetku studija, kao pripravnica u osječkom GPP-u (Gradski prijevoz putnika). Pozornost javnosti skrenula je na sebe kao zamjenica tadašnjeg načelnika Općine Antunovac Ivana Anušića (danas župana osječko-baranjskog) te kao direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o. Tramišak je za portal osijek031.com kazala kako joj je hobi rekreativno trčanje te da trči dva do tri puta tjedno po 5-10 kilometara. (mšu)

Ministrica nije prijavila nijednu drugu nekretninu ni pokretninu, a u rubrikama štednja te poslovni udjeli, dionice i vrijednosni papiri napisala je 'ne postoji', kao i u rubrici Ostala članstva i funkcije dužnosnika u drugim pravnim osobama, udruženjima i organizacijama.

Prije nego je postala zastupnica, Tramišak je bila pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije te direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA.