on the road again

Pogledajte što će danas u Livnu raditi premijer Plenković i tko će od ministara biti najvredniji

05.09.2018 u 08:09

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković trebao bi u srijedu u 18 sati s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem otvoriti hrvatski konzulat u Livnu

Premijer bi potom u 19 sati trebao obići bolnicu 'Dr. fra Mihovil Sučić', a u 19.30 posjetiti franjevački samostan sv. Petra i Pavla.

U hrvatskom izaslanstvu trebali bi još biti potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek trebala bi sa suradnicima oko podneva posjetiti Zadar te bi trebala obići Međunarodni centar za podvodnu arheologiju. Ministrica bi se tijekom radnog posjeta trebala sastati i sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem, nakon čega će obići Stalnu izložbu crkvene umjetnosti, Arheološki muzej, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju te Državni arhiv i Znanstvenu knjižnicu.

U Banjoj Luci bi pak na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP) trebala biti i šefica hrvatske diplomacije Marija Pejčinović Burić. Da bi taj skup dobio veće medijsko značenje, pobrinuo se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je uoči tog sastanka izazvao skandal porukom da kosovski ministar vanjskih poslova Beghjet Pacolli nije dobro, nakon čega je Pacolli otkazao dolazak.

  • +35
Ministrica Nina Obuljen Koržinek nakon Zadra ide u Livno Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić sa suradnicima bi u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu poslodavcima trebao predstaviti mjere aktivne politike zapošljavanja, a nazočnima bi se tom prilikom trebao obratiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich. Iz Pavićevog ministarstva tvrde kako je glavni cilj mjera omogućiti poslodavcima da na brz i učinkovit način osiguraju adekvatnu radnu snagu i poboljšaju konkurentnost na tržištu rada, a sudionici ovog skupa bi na jednom mjestu trebali dobiti sve informacije o procedurama, visinama potpora i mogućnostima korištenja mjera u skladu s potrebama.

Također u 10 sati u Zagrebu bi na okruglom stolu 'Prijedlog novog ovršnog zakona' u Hrvatskom novinarskom društvu ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i voditelj radne skupine za izradu novog zakona Josip Salapić trebali predstaviti taj zakonski prijedlog, o kojem bi se trebala voditi i rasprava.

  • +6
Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić danas u HGK-u predstavlja svoje mjere aktivne politike zapošljavanja Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Nešto ležerniji dan imat će ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković jer bi trebali u 11.30 biti na svečanom obilježavanju 30 godina transplantacije srca, 10 godina mehaničke cirkulacije i 20 godina Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb u zagrebačkom hotelu Westin. Osim Kujundžića i Butkovića, na skupu bi trebali govoriti dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Marijan Klarica, ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila, akademik Davor Miličić i predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb.

  • +40
Ministar zdravstva Milan Kujundžić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić