TRAGEDIJA KOD VENECIJE

Pogledajte snimku nadzorne kamere: Je li autobus smrti udarilo drugo vozilo?

04.10.2023 u 12:46

Bionic
Reading

U nesreći koja se u utorak navečer dogodila u venecijanskom predgrađu Mestre, kad se autobus survao s visine od 30 metara, smrtno je stradala 21 osoba, a njih 15 je ozlijeđeno, objavile su lokalne službe. Dan nakon nesreće pojavila se i snimka nadzorne kamere na kojoj se, doduše iz daljine, vidi kako je došlo do nesreće

Na snimci se iz daljine vidi da autobus vozi u krajnjoj desnoj traci, a potom se prevrće i pada s nadvožnjaka, no netom prije prevrtanja zaklanja ga drugo vozilo. Autobus je pao na željezničku prugu i pretpostavlja se da su poginuli stradali u požaru koji je izazvao kontakt s elektrificiranom prugom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Snimka nadzorne kamere

Prefekt Venecije Michele di Bari izjavio je u srijedu ujutro da tužiteljstvo istražuje sve moguće uzroke nesreće, pa tako i da je u njoj sudjelovalo još jedno vozilo. 'Autobus je pao s visine od 20-25 metara i zgužvao se. Čak ni izvlačenje tijela nije bilo jednostavno', rekao je.

Ipak, glavni tužitelj regije Veneto odbacio je ovakva nagađanja. 'Autobus je udario u zaštitnu ogradu pedesetak metara prije nego što je pao s nadvožnjaka. Nakon udarca se prevrnuo i pao. Nema tragova kočenja ili sudara s drugim vozilima', rekao je Bruno Cerchi.

  • +26
Izlijetanje autobusa u Mestreu Izvor: Profimedia / Autor: Andrea Buoso / Zuma Press / Profimedia

Od 15 ozlijeđenih, četvero su Ukrajinci, uz po jednog Nijemca, Francuza i Hrvata te po dva Španjolca i Austrijanca. Jedanaest ih je identificirano, a za četvero to tek treba utvrditi. Među ozlijeđenima ima i maloljetnika, od kojih je Ukrajinac hospitaliziran u Padovi, a dvoje Nijemaca u Trevisu.