BEK, STOPER, VEZNI, STRIJELAC...

Pogledajte sjajan prvi gol u karijeri Tina Jedvaja

20.04.2013 u 18:45

Bionic
Reading

Dinamo se pobjedom nad Cibalijom (0:1 u Vinkovcima) u 28. kolu MAXtv Prve lige 'na pola milimetra' približio osmom uzastopnom naslovu prvaka a razlog više za zadovoljstvo trenera Jurčića leži u činjenici da je gol odluke djelo ultraperspektivnog Dinamovog braničaTina Jedvaja

Jedvaj je debitirao ovoga proljeća i od tada nije propustio niti jednu minutu (osim protiv Zadra kojega je preskočio zbog žutih kartona) na travnjaku ovoga proljeća.

Prvo je oduševio kao stoper, prošle nedjelje je odigrao dobru rolu u ulozi zadnjeg veznog, a sada u Vinkovcima ponovno je plijenio na poziciji desnog stopera. Dječaku kao da je svejedno gdje ga trener stavi, njegov talent dolazi do izražaja jednakim intenzitetom.


'Koju god poziciju da mi trener nađe, sve dok je dres Dinama na meni –davat ću svoj maksimum. Naravno da sam sretan zbog gola, već sam imao nekolikoprilika u utakmicama prije ove, ali najsretniji sam zbog pobjede kojom smodošli na tik od obrane naslova prvaka,' prenosi Dinamova stranica izjavu mirnog Tina koji već u kadetskom uzrastu dobija natruhe - seniorskog rutinera.

Potez odluke došao je u 19. minuti kada je Jedvaj iznio loptu duboko na protivničku polovicu. Na 20-ak metara od vrata nitko ga nije ozbiljno shvatio, svi su pokrivali linije dodavanja, a Jedvaj se odlučio za šut i sjajno pogodio Matkovićevu mrežu. Tu pogrešku Cibalijine kolege iz ostalih sastava više neće ponavljati jer sada je jasno da inteligentni stoper raspolaže i razornim udarcem...