FINANCIRANO IZ FONDOVA EU

Pogledajte modernizirani zagrebački ZOO

28.09.2016 u 19:40

  • +16

Predstavljanje i obilazak obnovljenog i moderniziranog ZOO vrta

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Bionic
Reading

Obnovljeni zagrebački Zoološki vrt otvorio je svoja vrata, a danas je održano je predstavljanje završetka i rezultata projekta 'Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza' koji je sufinanciran s 35.9 milijuna kuna iz fondova Europske unije, dok njegova ukupna vrijednost iznosi 37.8 milijuna kuna

Realizacijom projekta želi se povećati atraktivnosti i raznovrsna ponuda Zoološkog vrta te podići broj godišnjih posjetitelja s 260.000 na 350.000. Očekuje se i povećanje edukacijskog kapaciteta Vrta i broja polaznika raznih edukacija te podizanje kvalitete i održivosti zaštićenog prostora parka Maksimir u kojem se ZOO nalazi.

Zoološki vrt uvijek je bio turistička atrakcija, ali ovo je stepenica više i veliki poklon za Zagreb i cijelu Hrvatsku. S obzirom na kvalitetu ovog projekta i odličan tim koji sve to priprema, siguran sam da neće biti problema da Zoološki dobije novce iz EU i za drugu fazu', izjavio je Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Prvi put nakon 1930. godine Zoološki vrt se proširio i na takozvani 'Labuđi otok', uređena je suvenirnica s nastambom Madagaskar, restoran s terasom i edukativni centar s trgom te su sanirani Lavlji most sa statuama lavova i statua Napuljskog ribara. Otvoren je i novi glavni ulaz za posjetitelje s info-centrom, kao i dva nova pješačka mosta.

U okviru projekta bilo je jako bitno ugoditi i stanovnicima Zoološkog vrta – životinjama. Osim što će im se omogućiti adekvatan prostor za smještaj, izgradnja volijera za afričke ptice i nastambe za pelikane dodatno će doprinijeti atraktivnosti Vrta.