prevrtljivi srpanj

Pogledajte detaljnu vremensku prognozu: Žuti meteolaram na snazi za jug Dalmacije, a dobre vijesti ne stižu ni za vikend...

20.07.2018 u 06:18

Bionic
Reading

Na potencijalno opasno vrijeme u petak upozorava se na krajnjem jugu zemlje, no kiša i pljuskovi u subotu i nedjelju obuhvatit će Hrvatsku

U petak se u Hrvatskoj očekuje pretežno sunčano, na Jadranu i vedro te vrlo toplo i vruće, dok se za jug zemlje upozorava na potencijalno opasno vrijeme.

Kako donosi Državni hidrometeorološki zavod, uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne uglavnom u gorskim krajevima te u Istri mala mogućnost pljuskova. Vjetar većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 33 °C.

Vrijeme 20. srpnja Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 18, a najviša dnevna oko 30 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano i vruće, povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 18, a najviša dnevna oko 31 °C.

  • +17
Poznata lica na ljetnom odmoru Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell, Profimedia

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne postoji mala mogućnost pljuskova. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 15, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne uglavnom u Istri mala mogućnost pljuskova. U noći i ujutro uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, danju zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 24, a najviša dnevna od 30 do 32 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano i vruće. U noći i ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 21 do 24, a najviša dnevna od 30 do 33 °C.

  • +16
Evo gdje strane zvijezde provode ljetni odmor Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U subotu u početku pretežno sunčano i vruće, a osobito poslijepodne i prema večeri na zapadu i sjeverozapadu te na sjevernom Jadranu lokalno uz jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina.

U nedjelju oblačnije i nestabilnije uz češću kišu i pljuskove, moguće i izraženije. Povremena kiša i pljuskovi očekuju se i u ponedjeljak.

U Dalmaciji će se zadržati suho i vruće, a tek potkraj nedjelje te u noći na ponedjeljak mogući mjestimični pljuskovi, češći, ponegdje izraženiji u ponedjeljak. Vjetar slab, u subotu povremeno umjeren jugozapadni, a u ponedjeljak sjeverni.

Na Jadranu će u subotu puhati jugo koje će tijekom nedjelje postupno okretati na sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a na sjevernom Jadranu u ponedjeljak i buru. U subotu posvuda vruće, a od nedjelje će malo osvježiti.