sjednica vlade

Plenković: Nacionalni stadion - svakako, ali Poljud ima već 40 godina...

19.07.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela niz odluka između ostaloga usvojila je Nacrt konačnog prijedloga zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova kao i odluku o pokretanju postupaka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna temeljnoga kolektivnoga ugovora za službenike i namještenike u javnim službama te za državne službenike i namještenike. Predsjednik Vlade Andrej Plenković se osvrnuo i na uspjeh nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Na početku sjednice predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je nogometašima i izborniku Zlatku Daliću uspjeh na nogometnom prvenstvu.

'To je sjajan uspjeh u sportskom, ali i u feneomenološkom smislu jer Hrvatska je postala globalni brend, nema trenutka u kojem smo toliko simpatija dobili kao u posljednjih mjesec dana, kazao je premijer naglasivši da je to zasluga nogometaša i stručnog stožera. Istaknuo je da je reprezentacija pridonijela povećanju optimizma u zemlji te da ih njihova primjera svi možemo nešto naučiti jer je uspjeh došao zahvaljujući radu, trudu i kvalitetnom pristupu.

'Vlada je više nego sprema brinuti se o sportskoj infrastrukturi uključujući i nogometnu', kazao je premijer. Ubrzo će sazvati sastanak sa svima da vidi što se može napraviti oko izgradnje nacionalnog stadiona, ali je istaknuo da se mora voditi računa o ravnomjernom razvoju Hrvatske jer poljudska ljepotica sada već ima 40 godina te stadionima drugdje u zemlji - Osijeku, Rijeci. Premijer je kazao da se mora voditi računa o tome da uložena sredstva budu racionalna i dugoročno održiva. 'Želimo da ovaj uspjeh bude motiv mladim ljudima da se uključe u sport koji sa sobom nosi jako puno pozitivnih vrijednosti', istaknuo je premijer.

Premijer se pohvalio i time što je konačno završen most kopno-Čiovo. Riječ je o infrastuktrunom projektu od iznimne važnost za Split, Trogir i Čiovo', kazao je Plenković. Premijer je rekao kako mu je drago da je državna matura prošla dobro te je čestitao matematičarima na dobrim rezultatima.

  • +15
Vlada zasijeda po prvi puta u novoj dvorani. Stara dvorana se obnavlja do siječnja. Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Vlade je potom usvojila prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (EU) te o izmjenama i dopunama Zakona o biogorivima za prijevoz kao i Nacrt konačnog prijedloga zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (EU).

Nacrtom konačnog prijedloga zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se razvrstava u kategorije, propisuju se isprave o oružju, način postupanja s oružjem i streljivom, postupak u slučaju smrti vlasnika oružja, postupak oduzimanja oružja, streljiva i isprava o oružju, unos i iznos oružja u države članice Europske unije i treće zemlje, način vođenja evidencija o oružju i nadzor nad primjenom odredbi ovoga Zakona.

Vlada je usvojila prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova kao i odluke o pokretanju postupaka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna temeljnoga kolektivnoga ugovora za službenike i namještenike u javnim službama te za državne službenike i namještenike.

Usvojen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2017. godinu.