INDIVIDUALIZIRANE MOLITVE

Poglavar Islamske zajednice u BiH: Slušajmo liječnike, a ne nadriučitelje

20.03.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović pozvao je u petak muslimane da se u vremenu krize prouzročene širenjem koronavirusa ponašaju odgovorno i slušaju preporuke liječnika.

Zbog opasnosti od širenja epidemije poglavarstvo Islamske zajednice u BiH ranije je odlučilo kako neće biti kolektivnih vjerskih obreda niti u jednoj džamiji, uz naputak vjernicima da molitve koje propisuje islam obavljaju u svojim domovima.

Reis Kavazović stoga je u petak u sarajevskoj Gazi Husrev-begovoj džamiji molio sam, bez nazočnosti drugih vjernika, a u svojoj hutbi (propovijedi) kazao je kako je najveći izazov za suvremeno čovječanstvo pa tako i za sve istinske vjernike nadići dva straha: strah od čovjeka koji migrira i bolesti koja se širi.

"Budimo čvrsti i jaki, hrabri i odvažni! Ne dopustimo da robujemo strahu od bolesti koja nas može i zaobići, ako se pravilno i odgovorno postavimo", poručio je reis Kavazović pozvaši vjernike da u ovim teškim vremenima ne slušaju "nadriučitelje" koji nas plaše navještanjem propasti svijeta.

Vjernicima je poslao poruku kako im je stoga najvažnije slušati preporuke liječnika, odgovorno voditi računa o sebi, o svojoj svakodnevnoj higijeni i o mogućnostima da se bolest i na njih proširi.

  • +10
Bosanska Gradiška: Na graničnom prijelazu vojska podignula šatore Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

"Ako imamo imalo sumnje u nju ni časa nemojmo oklijevati. Možda takva naša odlučnost bude dragocjena u našem spašavanju i spašavanju onih oko nas", kazao je u svojoj propovijedi poglavar Islamske zajednice u BiH.