KOBNI 13. KILOMETAR

Poginuo u pretjecanju na Ipsilonu

02.04.2011 u 10:36

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, oko 18 sati, na Istarskom ipsilonu, u sudaru Renaulta Clia i Volvoa S 80, poginuo je vozač Renaulta G. G. (29)

Do nesreće je došlo na 13 kilometru ceste Žminj – Rogovići, kada je vozeći Renault Clio zagrebačkih tablica, kojem je isteklo važenje prometne dozvole, vozač G. G. započeo pretjecati vozilo u blagom i preglednom lijevom zavoju. U tom trenutku iz suprotnog smjera pristigao je Volvo S 80 varaždinske registracije, kojim je upravljao austrijski državljanin I. R. (48).

Renault je udario u lijevu bočnu stranu Volva koji je od siline udarca odbačen u zaštitnu ogradu, a Renault se više puta prevrnuo i udario u nasip uz cestu. U prevrtanju vozila, vozač G. G. ispao je iz Renaulta te na mjestu poginuo.

U nesreći je lakše ozlijeđeno i dvoje putnika iz Renaulta S. P. (30) i M. K. (29), a vozač Volvoa, Austrijanac I. R. u ovoj stravičnoj nesreći ipak je imao sreće što je prošao neozlijeđen.

Uz djelatnike policije, očevid je obavila istražna sutkinja Sena Midžić Putigna. Zbog očevida i uklanjanja vozila, cesta je bila zatvorena za promet do 23,15 sati te su se koristili obilazni pravci.