DILERI DROGE

Podignute optužnice u akciji Terminal

16.01.2009 u 12:04

Bionic
Reading

USKOK je nakon višemjesečne istrage podignuo optužnicu protiv osmero osoba sa zagrebačkog područja jer su se udružili radi preprodaje kokaina, amfetamina i marihunane

Uhićeni su prošlog kolovoza u koordiniranoj akciji kodnog imena "Terminal", u kojoj su sudjelovale tri policijske uprave: Krapinsko - zagorska, Koprivničko - križevačka i zagrebačka.

Prvooptuženi je Boris Weber (38) iz Zaprešića, "mozak" skupine koji je na zaprešičkome području, prema optužnici, organizirao mrežu preprodavača droge. Jedan od dostavljača droge bio je i Krešimir Gorupić (29) koji je s Weberovim sinom Karlom (20) i Robertom Weberom (30) te Nikolinom Barač (27) u svojem stanu pakirao paketiće s drogom namijenjene uličnoj prodaji.

Drogu su Karlo Weber, Kristijan Gorupić (21), Martina Uroić (27) i Hrvoje Kelić (25) prodavali na širemu zagrebačkom i zagorskom području. U cijeli posao bila je uključena i Ivana Weber (29).

Tako je policija u kućama, stanovima i automobilima kojima su se koristili uhićeni pronašla 22,8 grama heroina, 10,8 grama kokaina, više od četiri kilograma manitola - smjese za miješanje s kokainom, 9,81 gram amfetamina, 31,67 grama marihuane i drugu drogu u manjim količinama.

Osim droge, pronađena su i 22 mobilna telefona kojima su se optuženi koristili, domaći i strani novac, dva računala, jedno prijenosno računalo, tri pištolja, tri prigušivača, 16 komada streljiva, dvije digitalne vage, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, digitalni fotoaparat te 32 fotografije koje pokazuju konzumaciju droge.

Svi su optuženi za zloporabu droge, a Weber i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sedmorica optuženih nalazi se u pritvoru u zagrebačkom Remetincu, koji im je ponovno produljen prije nekoliko dana, a jedino je na slobodi Nikolina Barač.