veliki skup u ciboni

Grabar Kitarović: Nisam pobjegla iz Hrvatske kad me najviše trebala, nisam zarađivala na račun države, nisam govorila da je slučajna država

19.12.2019 u 18:47

Bionic
Reading

Održan je veliki skup kandidatkinje za predsjednicu u novom mandatu Kolinde Grabar Kitarović, u četvrtak navečer, u samom finišu kampanje, u Košarkaškom centru Dražen Petrović (Cibona). Dvorana je bila puna, a HDZ-ovci su uvjereni da će Grabar Kitarović i idućih pet godina sjediti na Pantovčaku

U 18:30 je počeo skup, predsjednica je stigla sa suprugom Jakovom Kitarovićem i u pratnji predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića. Cijela dvorana je skandirala.: 'Pobjeda, pobjeda', javlja Večernji.hr

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je bio jedan od govornika. U obraćanju okupljenima kazao je da kad bi njega pitali jednom riječju da opiše predsjednicu bez imalo dvojbe rekao bih da je domoljub.

"Ova kampanja se svela na dokazivanje domoljublja. Treba reći da se domoljublje ne govori već živi. Predsjednica je glas i produžena ruka svakog čovjeka u ovoj zemlji. Plakala je kada je bilo za plakat, slavila je kada je bilo za slaviti. Ona koja se ne srami, već s ponosom ističe Hrvatsku, Domovinski rat i branitelje kao njen temelj", kazao je Penava dodavši da dok neki važu i razmišljaju o nekim drugim kandidatima neka ne zaborave koliko su se namučili dobiti svoju predsjednicu.

Poručio je da je neodlučnost i eksperimentiranje s drugim kandidatima luksuz koji si ne mogu priuštiti u nedjelju.

Među govornicima je bio i Milijan Brkić.

'Evo mene moji ljudi, nisam nestao. Na početku ću kazati: Bio sam uz Kolindu i bit ću', kazao je Milijan Brkić poručivši da pozdravlja majku, ženu i sve žene. Istaknuo je da će u nedjelju opet odraditi posao da ne prekidaju ovu nit.

'Dogovorili smo se da će ona biti predsjednica deset godina. Znate koga smo maknuli s Pantovčaka i Banskih dvora. Ne želim im niti imena spominjati', kazao je Brkić.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković je kazao da tri dana do izbora svi zajedno moraju stati iza Kolinde. 'Slušali ste moje prethodnike. Nema u HDZ-u podjela, svi smo zajedno i to ćemo pokazati u nedjelju. Naša Kolinda zaslužila je da stojimo čvrsto iza nje zato što je s Vladom radila da Hrvatska bude stabilna zemlja, gradila je imidž Hrvatske u svijetu", kazao je Gordan Jandroković.

Nakon Jandrokovića riječ je uzeo predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

  • +23
Zagreb: Završni predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

"Draga Kolinda, dragi Jakove, HDZ-ovci, branitelji, prijatelji....sve vas pozdravljam. Uvjeren sam da će hrvatski narod pokazati zrelost i mudrost i odabrati predsjednicu koja radi za Hrvatsku. Nema bolje predsjednice od Kolinde Grabar-Kitarović", kazao je Plenković dodavši da se Kolinda i on poznaju dugo i da ima u nju povjerenje i sigurnost.

Naveo je da su zajedno učinili puno i zajedno s predsjednicom učinit će još više za hrvatski narod. 'Drugi je cijene i kažu da bi bili sretni da imaju ovakvu predsjednicu. Zajedno radimo na pravima branitelja, zajedno smo vratili 30. svibnja, hvala ti Kolinda. Idemo do pobjede i podržimo našu predsjednicu", kazao je Plenković, javlja Večernji.hr.

Kolinda Grabar-Kitarović započela je govor uz gromoglasni pljesak iz publike te je zahvalila svima.

'Dopustite malo i meni, ovo je bila prekrasna večer. Želim pozdraviti svako srce koje kuca za ovu našu prekrasnu Hrvatsku. I za svaku dušu koja za nju živi", rekla je i pozdravila Hrvate iz cijele zemlje i svijeta.

  • +6
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic

Upitala je prisutne jesu li gledali sučeljavanje. 'Što kažete? Trema ili neznanje, nemar ili nebriga', kazala je Grabar Kitarović i istaknula da nije pobjegla kad ju je Hrvatska najviše trebala. 'Vratila sam se kad me Hrvatska najviše trebala. Dišem za Hrvatsku, nisam zarađivala na račun države, nisam govorila da je slučajna država", navela je.

Istaknula je da politika mora služiti životu i obitelji jer ‘samo nam to jamči budućnost’, te da poznaje Hrvatsku kao i ona nju. Upozorila je još jednom da je preuzimajući predsjedničku dužnost zatekla kaos na gotovo svim područjima dok je Hrvatska sad izgradila ugled. Također je istaknula sve pozitivno što je HDZ-ova Vlada napravila.

'Hrvatska je danas doista bolja. Još nisam zadovoljna, moramo još rasti' rekla je Grabar Kitarović, prenio je Jutarnji.hr.

Nije zaboravila spomenuti iseljenike nazvavši ih dijelom ‘globalne Hrvatske’, kako ju je nazvala.

'Hrvatska više nije na koljenima. Za Hrvatsku se opet u svijetu zna po uspjesima, ponosna sam što sam pomogla Hrvatskoj izaći iz recesije, što sam ojačala njezin položaj u svijetu. Vjerujem da možemo postići više i zato sam postavila program napretka za idućih pet godina. Jer Hrvatska zna i mora još bolje, to je Hrvatska u koju vjerujem', istaknula je.

Ponudila je zajedništvo.

'Svi smo mi Hrvatska, Hrvatska je za sve. Izaći na izbore znači voljeti Hrvatsku, a vi znate kome ćete dati glas. Bila sam vaša predsjednica i ostajem vaša predsjednica. S vama i za vas jer nam je Hrvatska iznad svega', zaključila je Grabar-Kitarović.