zadnjih 48 sati

Napet finiš kampanje: Škoro priprema iznenađenje, Milanović u Puli, a na završni skup Grabar Kitarović u zagrebačkoj Ciboni dolazi i Penava

19.12.2019 u 08:51

Bionic
Reading

Udarni je dan u kampanji, a evo kako posljednjih 48 sati prije početka izborne šutnje planira provesti troje kandidata Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro koji prema istraživanjima javnog mnijenja imaju najviše šanse postati predsjednici države

Miroslav Škoro će četvrtak započeti s druženjem građanima Požege, a poslije podne i večer nastaviti druženje sa Zagrepčanima. U petak je, kako piše Jutarnji list, također u Zagrebu i priprema iznenađenje, ali u njegovu izbornom stožeru ne otkrivaju i kakvo.

SDP-ov kandidat Zoran Milanović ide u Pulu gdje ima posljednji motivacijski skup, a upravo tamo je započeo i s prikupljanjem potpisa za predsjedničku kandidaturu. Skupova u petak, otkrivaju u njegovu stožeru, neće biti, ali nije sigurno hoće li biti u Zagrebu ili će se družiti s građanima nekog drugog grada. Odluka dijelom ovisi i o vremenskim prilikama.

Najglamurozniji finiš kampanje imat će HDZ-ova kandidatkinja, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon povratka iz Istre i Like, ima završni skup ima u četvrtak u zagrebačkoj Ciboni gdje se planira dolazak HDZ-ovaca iz cijele Hrvatske. Trebalo bi ih biti između 3500 i 4000. Na skup će, kako piše ovaj dnevni list, doći u pratnji supruga Jakova Kitarovića, a podršku će joj dati i cijeli stranački vrh. Očekuje se i više osoba iz sporta, a siguran je dolazak rukometnog izbornika Line Červara.

Večernji list pak doznaje kako će u Ciboni govoriti i Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik koji spada u oponente predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Aktualna predsjednica u petak seli u Vukovar gdje će biti posljednji predizborni skup. U njezinu stožeru otkrivaju kako im je bilo ključno televizijsko sučeljavanje čime je Grabar-Kitarović presjekla medijska naklapanja da nije spremna na debate. Iznenađeni su, kako je otkrio izvor za Jutarnji list, kada je predsjednica tijekom sučeljavanja rekla kako je SOA korumpirana i da se već dugo s tim bori te da zbog toga u njoj treba zaposliti mlade ljude.

Uvjereni su, pak, i da se Miroslav Škoro ispuhao, a izjava da će pomilovati Merčepa 'bila mu je očajnički potez', kako piše Jutarnji list.

U stožeru Miroslava Škore kažu da više neće biti posebnih obraćanja glasačima HDZ-a.