posjeli ju pored njega

Počelo suđenje županu Tomaševiću, supruga iznijela dramatične detalje zlostavljanja

22.10.2018 u 09:54

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo je suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje. Na sudu je i njegova supruga Mara te svjedokinja Dragica Jurić

Tomaševićeva sestra Kata nije došla svjedočiti zbog zdravstvenih razloga, kao ni Marin brat Franjo Zadro, jer navodno nije dobio poziv, javlja Dnevnik.hr.

Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac tražio je isključenje javnosti iz rasprave radi zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji koji će svjedočiti.

Sudac Slaven Vidmar odbio je prijedlog, uz obrazloženje da ne nalazi razlog za isključenje javnosti za vrijeme cijele rasprave. Ako se utvrdi da pojedini dijelovi rasprave iznose činjenice iz osobnog života optuženika, žrtve ili svjedoka, koje bi bile razlog za isključenje javnosti, sud može odlučiti isključiti javnost za taj dio.

Supruga Mara izjavila je da će tražiti imovinsko-pravnu naknadu te da ne odustaje od kaznenog postupka.

Obrana traži novo medicinsko vještačenje, svjedočenje rodbine, među kojima su sin i snaha iz zajedničkog kućanstva. Također, traže uvrštavanje SMS-ova, za koje tvrde da ih je Mara sve do sada slala suprugu.

  • +4
Počelo suđenje županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

'Ovim porukama se dodatno obraća s određenim zahtjevima koje uvjetuje tijekom ovog postupka, a koristi i druge riječi i metode. Sadržaj poruka direktno utječe na obilježje djela', tvrdi obrana.

U optužnici se navodi da je Tomašević suprugu nazivao luđakinjom i ludom kravom, fizički nasrtao na nju, stiskao je, šamarao i prijetio da će joj rasparati grkljan.

Tomašević tvrdi kako nije kriv. Mara Tomašević odbila je pravo na blagodat i poručila kako želi svjedočiti. U tijesnoj sudnici prisiljena je sjediti kraj supruga.

'Nasilja je bilo unazad tri godine, ali i ranije. Ukućani su čuli svađe, ali nisu ih mogli vidjeti. Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom... Čak me htio pogaziti autom. Posljednji put, poslije povratka s puta, šamarao me pet, šest puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao. Svemu je uzrok njegov preljub. Nisam mu smjela ništa reći, sve sam napisala u SMS porukama. Ne morate tražiti provjeru autentičnosti, to su moje poruke iz revolta. Žena s kojom je bio grebala me po licu i rukama dok me on držao. Sve sam htjela prijaviti, ali njegova sestra i naša kćerka nagovarale su me da odustanem jer ću mu uništiti karijeru. Tada sam odustala, no nakon 2. listopada 2017. mi je prekipjelo. Ozljede tada nisu bile velike, ali mi je bilo svega dosta', svjedočila je Mara Tomašević.

  • +6
Alojz Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL