strpljen-spašen

Počele gužve prema moru, na Lučkom kilometarska kolona

21.06.2024 u 18:30

Bionic
Reading

Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta u smjeru mora, javlja HAK

Osobito velike gužve su na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u oba smjera, autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i staroj Karlovačkoj cesti u smjeru mora. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

  • pojačan je priljev vozila prema naplati Lučko iz smjera Jadranske avenije, čvorova Zagreb zapad i Buzin na zagrebačkoj obilaznici;
  • između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II pojačan je promet u smjeru mora, a vozi se usporeno u koloni u pokretu između naplata Lučko i Demerje.
  • +8
Gužve na prometnicama prema Jadranu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebačka obilaznica (A3):

  • na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u oba smjera vozi se usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje;
  • zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora iz smjera čvora Buzin kolona je oko šest km.

Državna cesta DC1 Zagreb-Karlovac (stara Karlovačka):

  • usporen promet uz povremene kolone između Gornjeg Stupnika i Klinča Sela u smjeru Karlovca