'IZDALA PRAVAŠTVO'

Pobuna protiv Ruže Tomašić zbog HDZ-a

18.04.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Zbog koalicije koju su sklopili dvoje bivših policajaca i predsjednika stranaka Ruža Tomašić i Tomislav Karamarko te ograničenja koje je stranka postavila prema podružnicama pred lokalne izbore, vodstvo i članovi vrgoračke podružnice HSP Ante Starčević odlučili su dati ostavke na sve funkcije i raspustiti stranku. 'U više navrata gospođa Ruža je javno i privatno govorila da nema ništa s HDZ-om te da su to podmetanja njenih protivnika. Očekivali smo samostalnu i jaku pravašku stranku, a dobili smo pljusku', poručili su razočarani vrgorački pravaši

Predsjednik vrgoračke podružnice Hrvatske stranke prava Ante Starčević - mr. Ivan Šarić, danas se priopćenjem obratio medijima kojima je objavio da cijelo vodstvo stranke HSP AS Vrgorac; predsjednik Ivan Šarić, dopredsjednik Ivica Franić, tajnik Ljubomir Erceg, daju ostavku na sve funkcije te da raspuštaju stranku zbog koalicijskog sporazuma koji je predsjednica HSP-a Ante Starčević Ruža Tomašić na državnoj sklopila s HDZ-om.

HSP Ante Starčević je na parlamentarnim izborima 2011. u Vrgorcu ostvario četvrti po redu rezultat zajedno s HČSP-om, a od izbora za mjesne odbore 2010. podružnica ima vlast u Mjesnom odboru Veliki Prolog.

Šarić je istaknuo kako kao predsjednik podružnice podnosi ostavku na tu funkciju te ujedno napušta i stranku. Zajedno s njim, dodaje, stranku napuštaju stranački tajnik stranke, dva dopredsjednika te skoro cijeli izvršni odbor stranke kao i znatan broj članova.

Vrgorčani su izrazili veliko nezadovoljstvo i razočaranje vrhom stranke na čelu s Ružom Tomašić zbog potpisivanja tzv. trajne koalicije s HDZ-om na državnoj razini te brojnih ograničenja na lokalnoj razini.


'Mišljenja sam da na lokalnim izborima trebamo imati slobodu izbora svojih potencijalnih partnera dok koaliciju s HDZ-om na državnoj razini i nekim nižim razinama smatram vrhuncem političke trgovine u kojoj ne želim sudjelovati. Koalicija s HDZ-om predstavlja napuštanje politike pravaštva i nauka oca domovine dr. Ante Starčevića koji je sinonim beskompromisne borbe za pravednu i poštenu Hrvatsku to jest sve ono što HDZ nije', ocijenio je Ivan Šarić.

Podsjeća gospođu Ruža Tomašić da je očito zaboravila da je ušla u Sabor uz potporu HČSP-a i onih birača koji su nezadovoljni načinom na koji je HDZ vodio ovu zemlju i ovaj narod.

'U više navrata gospođa Ruža je javno, a i meni osobno izjavila da nema ništa s HDZ-om te da su to podmetanja njenih protivnika. Očekivali smo samostalnu i jaku pravašku stranku te moguće koalicije s drugim pravaškim i sličnim strankama, a dobili smo pljusku. Mi ćemo tu pljusku stoički podnijeti, ali budite sigurni da vam nećemo okrenuti i drugi obraz', poručio je bivši 'Starčevićev' pravaš Šarić.