ZAGREB SE IZVUKAO

Pobjede Istre i Zadra, Cibaliji bod u Splitu

26.11.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Odigrana su prva četiri subotnja dvoboja MAXtv Prve lige. Cibalia je u Splitu uzela bod, kao i Belupo u Zagrebu, dok su Lučko u Zadru i Karlovac u Istri ostali bez ulova

Istra 1961 - Karlovac 2:0
Strijelci: Sušić (p) 18, Primorac 43

Istrani su bivšem klubu svoga trenera Pamića očitali nogometnu lekciju i sasvim zasluženo golovima Sušića i Primorca upisali pobjeedu koja ih vuče prema zoni spasa. Pet minuta nakon gola Karlovcu je u jednoj gužvi dosuđeno isključenje Novakovića koje im je onemogućilo pravi otpor.

Zadar - Lučko 1:0

Strijelac: Santini 28

Ivan Santini opet je zabio i svojim desetim golom u prvenstvu donio novu pobjedu svojoj momčadi. Asistenciju Begonje odmjerenim je udarcem pretvorio u gol na koji Lučko nije našlo odgovor. Nisu imali ozbiljnijih prilika i sada Zadar ima osam bodova prednosti pred sastavom iz zagrebačkog predgrađa.

Zagreb - Slaven Belupo 1:1

Strijelci: Medić 83/ Benko (p) 15

Gosti iz Koprivnice poveli su nakon prekršaja nad Brezovcem kojega je mirno 's kreča' realizirao Leon Benko. U rastrganom nastavku oba su takmaca propustila po jednu veliku priliku, a konačni remi donio je Lovro medić odmjerenim udarcem s 15 metara sedam minuta prije kraja. To je bila i zadnja prilika dvoboja, a gosti su imali primjedbi na suđenje arbitra Gabrila.

Split - Cibalia 1:1
Strijelci: Erceg 65/ Koledić 6

Vinkovčani su počeli odlično i nakon pet minuta Prgomet je Kolediću servirao zicer kojega je ovaj rutinski iskoristio. Split je došao sebi tek nakon pola sata (domaći streteg napravio je promjenu već u 21. minuti), ali Prgomet je u završnici prvog dijela promašio veliku priliku za prelomiti dvoboj. U nastavku druga priča. Split je preuzeo inicijativu, a prednost je održavao vratar Vranjić. Sve do 65. minute kada ga je sjajnim volejem 'razoružao' Erceg. Do kraja je Split imao jalovu inicijativu, nisu uspjeli isprati okus teškog poraza od Dinama, dok Vinkovčani mogu biti vrlo zadovoljni.