VANDALI U AKCIJI

Treći put razbijena ploča Vijeća srpske nacionalne manjine u centru Varaždina

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 07.09.2018 13:26
  • Objavljeno 07.09.2018 u 13:22
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Varaždinske vijesti

Vandali su po treći puta, konkretno 1. rujna, razbili dvojezičnu ploču Vijeća srpske nacionalne manjine postavljene na objektu u Stepinčevoj ulici u kojoj djeluju, pišu Varaždinske vijesti

Ovoga je puta, pišu Varaždinske vijesti, razbijena ploča Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije, dok je 15. studenog 2013. te 7. srpnja ove godine razbijena ploča Vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Varaždinu.

Predsjednik toga vijeća Mile Sekulić više praktički nema riječi na ponovni vandalski čin u svega nepuna dva mjeseca.

'Podsjećam, policija je prvi puta u roku od 48 sati pronašla osobe koje su razbile ploču te su osuđeni na uvjetnu kaznu, dok za počiniteljima iz srpnja još uvijek traga. Ploča je po treći puta razbijena 1. rujna, policija je obavila očevid, a ja sam podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja', priča Sekulić koji je savinutu ploču u nedjelju pronašao bačenu iza živice u dvorištu.

'Varaždin je grad bogate povijesti i kulture, a svake godine obilježavamo i Dan nacionalnih manjina. Stoga mi je nevjerojatno da se tako nešto događa. Ja inače osobno dobivam i prijetnje, no ne pridajem tome posebno značenje. To radi onaj koji je izgubio zdravi razum i smeta mu što su nacionalne manjine sastavni dio Varaždina i Varaždinske županije i što dijelimo sudbinu većinskog naroda. Nema razloga da se netko tako odnosi prema nama jer nikoga ne izazivamo ili provociramo. No, moram reći da se pripadnici srpske nacionalne manjine ne osjećaju ugroženo, ali se očito ugroženo osjećaju ovi vandali jer, da su zdrave pameti, ne bi nazivali i prijetili te razbijali ploče', kaže Sekulić kojem je žao što ovaj sramotni čin nisu osudili župan, gradonačelnik, ali i saborski zastupnici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!