IMUĆNI GRAĐANI NA METI

Pljačkaši uspavljivači haraju Zagrebom

29.11.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Prate svoje žrtve u zlatnom Cherokeeju dok ne snime životne navike, a potom upadaju u kuće bogataša. Ekipa je navodno opljačkala 70-ak imućnih građana, a policija tvrdi da nitko nije okraden na taj način

Zaključajte vrata! Pazite na prozore! Zagrebom u posljednja dva mjeseca hara banda pljačkaša koji upadaju u kuće imućnijih, a vlasnike uspavljuju da bi neometani pokupili dragocjenosti i ključeve automobila.

'Ušetali su u našu sobu, u kojoj je spavalo i naše jednogodišnje dijete. Najstrašnije je što uspavljuju ljude tijekom krađe te, dok oni spavaju, šeću po spavaćoj sobi', alarmirala je Jutarnji list uznemirena Danijela Korejzl.

Dvojica pljačkaša upala su u kuću njezine obitelji u noći sa srijede na četvrtak. Danijelin novčanik, koji je prije spavanja ostavila u spavaćoj sobi, kasnije su našli odbačen u prizemlju kuće. Njezina supruga Vladislava Bornu probudio je lavež psa, pa je vidio pljačkaša kako bježi. Ostali su bez dragocjenosti i skupog BMW-a. Pljačkaši su jednostavno ušli u kuću, uzeli ključ od automobila koji je visio pokraj ulaznih vrata i mirno odvezli BMW.

'Mislim da su nas uspavali. Ne mogu biti sigurna u to jer nas policija nije testirala. No, dan kasnije muž je popodne odspavao pet sati iako nikad ne spava popodne, a ja već dva dana imam krvave oči', kaže Danijela Korejzl.

Obratila se medijima jer smatra da je potrebno upozoriti građane na opasnost. Za nekoga od njih, pogotovo za malu djecu, sredstvo za uspavljivanje može biti kobno, smatra ona.

Pljačkaši u njihovu domu na sjeveru Zagreba nisu imali težak posao: vrata kuće bila su otključana.

'Bili smo neoprezni: nije nam palo na pamet da bi netko mogao provaliti dok smo mi kod kuće. Imamo alarm, ali nije bio uključen', kaže Korejzl.

U krugu njihovih prijatelja, redom imućnijih Zagrepčana, proširila se priča da je riječ o bandi koja svoje žrtve najprije nekoliko dana prati u zlatnom Cherokeeju kako bi utvrdila njihove navike.

Policija, pak, kaže da nema nijednu dojavu da je netko na taj način bio opljačkan.

Danijelin suprug kaže da su čuli da je u posljednja dva mjeseca na isti način opljačkano 70 imućnijih Zagrepčana.