USRED KRIZE

Plinacro plaća odvjetnike devet milijuna kuna

05.03.2009 u 21:46

Bionic
Reading

Usred proglašene štednje u državnim službama i poduzećima, Plinacro je prije desetak dana s trima odvjetničkim uredima sklopio ugovore o pružanju pravnih usluga u vrijednosti od devet milijuna kuna

Odvjetnici s kojima je Plinacro sklopio poslovne ugovore, sa svakim u vrijednosti od tri milijuna kuna, jesu bivši ministar pravosuđa Miroslav Šeparović Boris Kelemen i Jadranka Meštrović-Kologranić, svi iz Zagreba. Odvjetnici su, kako saznaje Slobodna Dalmacija od glasnogovornice Plinacroa Nede Erdeljac, angažirani za zastupanje tvrtke u rješavanju imovinskopravnih odnosa na trasama plinovoda koje Plinacro gradi diljem države, kao i zbog mogućih sudskih sporova koji mogu nastati na tom poslu.

'Naknada troškova odvjetnicima određena je prema pripadajućim tarifama Hrvatske odvjetničke komore, a kriteriji za određivanje ukupnog maksimalnog iznosa naknada određeni su, između ostalog, sukladno broju katastarskih općina u kojima se provode izvlaštenja i broju vlasnika i suvlasnika pojedinih nekretnina', stoji u informaciji koju je poslao Plinacro.

U Plinacrou ističu da je iznos od tri milijuna kuna, određen po odvjetničkom uredu, maksimalan. Tri odvjetnička ureda Plinacro je izabrao bez prethodnog prikupljanja ponuda, proveo s njima pregovore i potpisao ugovore, nakon što se nitko nije žalio na objavljenu namjeru da s njima sklopi posao.