PLES SA POLITIČKIM ZVIJEZDAMA

Finska premijerka razuzdano pleše i živcira konzervativce. Pogledajte kakve plesne pokrete imaju lideri drugih država, a među njima je i Plenković

19.08.2022 u 10:52

Bionic
Reading

Snimka razuzdanog plesa finske premijerke Sanne Marin na privatnom tulumu koja je procurila u medije i afera koja je nastala u vezi s tim podsjetila je na brojne druge snimke svjetskih vođa u plesnom raspoloženju, koji se ne ponašaju ni izbliza liberalno ni mladalački kao finska premijerka

Korisnik Twittera Jon Of Us iskompilirao je snimke od ranije već poznate u javnosti. Prvi na redu su britanski premijer na odlasku Boris Johnson i njegova prethodnica u Downing Streetu Theresa May, koji se u svojim plesnim pokretima pridržavaju konzervativnog etosa.

Kao znatno bolji plesač pokazao se kanadski premijer Justin Trudeau, koji je na jednoj večeri kanadsko-indijskog prijateljstva demonstrirao impresivno poznavanje indijskih plesnih pokreta.

Pomalo uštogljene kretnje demonstrirao je njegov liberalni kolega iz Francuske, predsjednik Emmanuel Macron, koji se glazbeno pronašao u afričkoj podlozi.

Američki predsjednici su posebna priča - Barack Obama je više puta pokazao solidan swag, a mogu li se kretnje prethodnog američkog predsjednika Donalda Trumpa uopće nazvati plesom, procijenite sami.

Naravno, u kategoriji plesača-političara najozbiljnije kotira ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je svoju vještinu pokazao i u tamošnjoj inačici Plesa sa zvijezdama.

No, najzabavniji u ovoj kategoriji ipak je ples nizozemskog premijera Marka Ruttea, kojeg je tamošnja televizija snimila kako ne pretjerano vješto pleše u društvu djece.

Za kraj, prisjetimo se i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je svoju plesačku vještinu - doduše, u tradicionalnom plesu - pokazao 2018., na otvorenju Vinkovačkih jeseni, kad se okušao u šokačkom kolu.