KOMEMORACIJA U POGLAVARSTVU

[VIDEO/FOTO] Plenković se upisao u knjigu žalosti za Milanom Bandićem, a potom odbacio priču da mijenja kandidata za Zagreb: Te špekulacije su brže od istine

01.03.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Milan Bandić radio je za Zagreb svaki dan. Njegov odlazak je bio nagao i ja mu želim zahvaliti na onom pozitivnom što je učinio za Zagreb i nerijetko i za druge krajeve Hrvatske, rekao je premijer Andrej Plenković nakon komemoracije u Gradskom poglavarstvu. Svatko tko je u politici sigurno ima i dobre i manje dobre strane, ocijenio je, dodajući da se Bandić iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom

'Ovdje smo da se u osobno ime i u ime Vlade upišemo u knjigu žalosti povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića koji je na ovoj dužnosti zahvaljujući povjerenju Zagrepčana bio dva desetljeća. U tom razdoblju doprinio je razvoju grada, realizaciji projekata, imao je životnu energiju, entuzijazam i ono što je ključno – radio je za Zagreb svaki dan, to je bio njegovo političko geslo. Njegov odlazak bio je nagao, želim mu zahvaliti na onome pozitivnom što je učinio za grad Zagreb i za druge krajeve Hrvatske', rekao je Andrej Plenković.

Već sam prvi pogled pokazuje koliko je dobroga Bandić nastojao učiniti za Grad Zagreb, koji je sada bitno drukčiji nego što je bio prije 20 godina, kazao je Plenković.

'Vrijeme će pokazati sve, ja mislim da se on iskreno trudio da učini Zagreb boljim gradom', rekao je premijer, odgovarajući na pitanje novinara hoće li Bandić biti upamćen više u pozitivnom ili negativnom svjetlu.

  • +11
Andrej Plenković upisao se u knjigu žalosti za Milana Bandića Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Na traženje da potvrdi hoće li Davor Filipović ostati kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba odgovorio je da su špekulacije brže od istine.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

'Nema trunke istine u tome da bi HDZ dovodio u pitanje našeg kandidata. U samo dva tjedna Filipović je doživio tri indikativna napada. Jedan je fabriciranje lažnog intervjua s lažnom naslovnicom. To znači da njegova kandidatura nekome smeta. Onda lažni navodi navodne ankete HDZ-a koja bi za njega bila nepovoljna. I zadnje, jučer, umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika, u eter se pušta lažna spekulacija o promjeni kandidata. Tri pokušaja da se lažnim informacijama 'dekredibilizira' njegovu kandidaturu ukazuje mi na to da smeta protukandidatima', poručio je Plenković, dodajući da Filipović ima čvrstu podršku HDZ-a te će pridobiti povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana.

  • +2
Zagreb: Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Davor Filipović upisao se u knjigu žalosti Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Svaka kampanja treba biti konstruktivna, dodao je premijer, smatrajući da svaki kandidat ili stranka s kandidatom trebaju upoznati građane s onim što planiraju učiniti kako bi Grad Zagreb bolje funkcionirao i kako bi građani bolje živjeli.

Kratko je komentirao i odlazak Zlatka Cice Kranjčara.

'U ovih zadnjih šest mjeseci toliko je velikih hrvatskih ljudi, bilo da je riječ o politici, kulturi, umjetnosti, sportu, napustilo ovaj svijet da je to nevjerojatno. Cico je bio veliki igrač i veliki trener, legenda Dinama. Izuzetno mi je žao te upućujem i ovom prilikom njegovoj obitelji i prijateljima izraze sućuti', rekao je Plenković.