opoziv ministra

Plenković: 'Vlada odbija prijedlog oporbe, a Grlić Radman će ispraviti sve nedostatke'

27.09.2023 u 12:16

Bionic
Reading

Vlada je odbila navode iz prijedloga 37 oporbenih saborskih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji će, kako je rekao premijer Andrej Plenković, ažurirati i ispraviti sve nedostatke u imovinskoj kartici

"Vlada odbija prijedlog skupine oporbenih zastupnika, ali isto tako konstatiramo da je ministar propustio upisati godišnje dividende u imovinsku karticu. On će ažurirati svoju imovinsku karticu, dopuniti podatke, ispraviti sve nedostatke te postupiti po odlukama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa" rekao je Plenković obrazlažući na sjednici u srijedu vladino očitovanje Saboru na prijedlog oporbenih zastupnika.

Oporba je prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Radmanu pokrenula jer je u imovinsku karticu propustio upisati godišnje dividende.

Gordan Grlić Radman Izvor: Cropix / Autor: Lucija Ocko

Radman je suvlasnik tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja, a od 2019. do 2023. primio je dividende u iznosu od 2,1 milijuna eura i nije ih naveo imovinskoj kartici.