VELIKE AMBICIJE

Plenković uvjeren u sjajan uspjeh karlovačkih kandidata

13.05.2017 u 17:09

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, susreo se u subotu u Karlovcu s članstvom i kandidatima za izvršnu i predstavničku vlast u Karlovačkoj županiji te je izrazio uvjerenje u "sjajan uspjeh" HDZ-ovih kandidata za župana i za gradonačelnike Karlovca, Duge Rese i Ogulina, ali i drugdje u Hrvatskoj

"S puno ambicija i uvjerenja u pobjedu idemo na ove izbore 21. svibnja i vjerujem da će u mnogim sredinama kandidatkinje i kandidati ostvariti pobjede u prvom krugu", rekao je Plenković i naglasio da je Hrvatska demokratska zajednica u Karlovačkoj županiji "tradicionalno izrazito uspješna".

"Vjerujem da će kandidat za župana Damir Jelić pobijediti uvjerljivo, da će dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić biti novi gradonačelnik Karlovca, a očekujem pobjedu i kandidatkinja Zadrović i Marković kao budućih gradonačelnica Duge Rese i Ogulina", rekao je Plenković.

Za Županijsku organizaciju HDZ-a rekao je da ima intenzivnu komunikaciju, da je u Vladi na čijem je čelu dvoje ministara iz ove županije, Nada Murganić i Tomo Medved, a uz Nadu Murganić u Predsjedništvu HDZ-a je i Damir Jelić.

"To je organizacija s čijim rezultatima smo uvijek zadovoljni, što je razlog da je moja potpora Karlovačkoj županiji neupitna, kako kroz podršku gospodarskom razvoju, obrane od poplava, prometne povezanosti, tako i podrške sjajnih projekata kao što je akvarij Aquatika", zaključio je Plenković.

Jelić i Mandić najavili su "otvorenost u suradnji sa svim opcijama", pri čemu je Jelić, aktualni gradonačelnik Karlovca, naglasio da su u njegovom kolegiju gradonačelnika do sada bila tri HDZ-ovca, jedan SDP-ovac, jedan HSS-ovac i jedan HSP-ovac i nekoliko nezavisnih članova.

"Moj stil rada je i do sada bio otvoren. Tako ću i kao budući župan biti otvoren za suradnju sa svakim tko želi boljitak Karlovačkoj županiji, tu neće biti nikakvih prepreka ni za koga, potpuno smo otvoreni za sve suradnje", rekao je.

Mandić, koji je i nositelj liste HDZ-HSLS za karlovačko gradsko vijeće, u izjavi za novinare je najavio da će i u slučaju da osvoje većinu mandata odmah ponuditi suradnju određenim političkim partnerima.

"Za krucijalne stvari kao gradonačelnik tražit ću suglasje i naših najljućih političkih oponenata", poručio je Mandić.