KONKURENCIJA SAMO TAKVA

Plenković u Zagreb pozvao čak šest kandidata za šefa splitskog HDZ-a

02.11.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas će se u Zagrebu u 15 sati sastati s kandidatima za predsjednika splitskog HDZ-a. Pozvano je šest kandidata čija su se imena posljednjih mjeseci pojavljivala u medijima i kuloarima. Kako doznaje Dalmatinski portal, poziv su dobili Nenad Periš, Tonći Glavina, Enco Kovačević, Jakša Balov, Ante Bekavac i Tomislav Šuta

Neuobičajeno je to velik broj kandidata za splitski HDZ koji je posljednjih godina na unutarstranačkim izborima imao tek jednog kandidata za predsjednika. Najprije je to bio Petar Škorić, kada su ga drugi put birali, a onda i Vice Mihanović, podsjeća Dalmatinski portal.

Što će Plenković reći šestorici odabranih? Da se dogovore oko jednog kandidata možda? Ili će biti riječi o fer kampanji i potrebi da se sačuva dignitet i u izborno vrijeme, nešto u smislu da je stranka ipak iznad svega?

Veliki je ulog na stolu. Novi šef splitskog HDZ-a trebao bi pripremiti stranku za nove izbore i izazvati na megdan Ivicu Puljka. Nakon dva uzastopna poraza od Puljka, Plenković zacijelo očekuje povratak HDZ-a na vlast u Splitu.

  • +9
Andrej Plenković nakon Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic