povećanje plaća

Plenković poručio službenicima u pravosuđu: Prihvatite odluku

15.06.2023 u 18:59

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković pozvao je u četvrtak službenike zaposlene u pravosudnim tijelima koji su i dalje u štrajku da prihvate danas potpisanu odluku temeljem koje će od lipnja za 219.000 zaposlenika u državnim i javnim službama rasti plaće od 60 do 100 eura, plus regres od 300 eura

"Pozicija je tu vrlo jasna. Ovo povećanje koje smo dogovorili danas primjenjuje se i za sve službenike i namještenike u pravosuđu. Oni nisu pravosudni dužnosnici - oni su državni službenici", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a povodom 34. obljetnice HDZ-a.

"Njima su išla sva povećanja u proteklom razdoblju", dodao je.

Također je rekao da je ovo najveće povećanje do sada, koje će obuhvatiti gotovo sve ljude o kojima je riječ.

"Ja ih pozivam da na sastanku s ministrom Malenicom prihvate ovu ponudu i da shvate da je ovo zajedničko ulaganje u novi zakon o javnim i državnim službama koji će biti donesen do kraja godine, u nove uredbe, i u konačnici nove koeficijente, a to znači znatno veće plaće od iduće godine", rekao je Plenković.

  • +79
Zagreb: Obljetnica 34. godišnjice HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic

Izrazio je pritom uvjerenje da će doći do razumijevanja ukupnih okolnosti.

Što se tiče stragegije HDZ-a za nadolazeću izbornu godinu, Plenković je nabrojio sve uspjehe HDZ-a i njegove vlade u proteklom razdoblju. 

"Djela su itekako važna i kad dođe taj trenutak vjerujem da će naši građani dobro gledati što od koga mogu očekivati", dodao je.

Najavio je da će HDZ, kada dođe vrijeme pristupiti izradi programa i svega ostaloga vezano za izbore, ali taj dan nije danas.