izjava premijera

Plenković se oglasio o Mamiću i kampanji Kolinde Grabar Kitarović: Financije HDZ-a su transparentne i uredno vođene

23.03.2021 u 11:22

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjeti Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Posjet Varaždinskoj županiji započeo je obilaskom Dvora Trakošćan, gdje će biti uručeno sedamnaest ugovora o sanaciji klizišta te ugovor o izmuljivanju jezera Trakošćan. Nakon toga je odgovarao na pitanja novinara

Novinari su Plenkovića upitali oko HUP-ove kritike da nisu uključeni u izradu plana oporavka.

'Mi radimo na svim komponentama plana oporavka. U završnoj smo fazi selekcije mnogih interesa, a bit će predstavljen sljedeći tjedan. Za Hrvatsku ide 6,3 milijarde bespovratno. Ostaje nam još 3,5 milijardi za zajmove', kazao je Plenković.

'Kada je riječ o strukturi, moje je mišljenje da će tih 6,3 milijarde u privatnom sektoru bilo izravno ili ne, otići 90 posto', dodao je. 'Od izravnih potpora privatnih sektoru ukupni iznos će biti viši od 30 posto, a da će na kraju to biti više od 90 posto', kazao je.

Kazao je da su predstavnici HUP-a u kontaktu sa svim resorima s kojima trebaju biti. 'Mi ćemo plan predstaviti sljedeći tjedan, a onda ćemo ići u konzultacije', rekao je.

'Niti je covid mislio na treću nedjelju u svibnju, niti smo mi mislili o tajmingu izbora', kazao je, ponovno demantiravši da će se izbori odgoditi.

Komentirao je napise Nacionala o Kolindi Grabar Kitarović. 'Pročitao sam Nacional vozeći se do ovdje. To je sve što znam. Vjerujem da će se bivša predsjednica očitovati', poručio je. 'Što se nas tiče i naših financija, one su transparentne, zakonite, uredno vođene', dodao je.