zadnji dani

Plenković prekrižio Cvitana na mjestu glavnog državnog odvjetnika?

16.04.2018 u 18:44

Bionic
Reading

Dinko Cvitan više neće biti glavni državni odvjetnik, neslužbeno je doznao RTL. Cvitanu mandat ističe za tjedan dana, a Cvitanu se premijer Andrej Plenković na uslugama zahvalio još u petak

RTL je naveo kako se kao mogući nasljednici spominju Dražen Jelenić, prvi Cvitanov zamjenik i Davor Petričević, v.d. županijskog državnog odvjetnika u Osijeku.

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u ponedjeljak je ime zastupničkog kluba svoje stranke upozorio kako početkom sljedećeg tjedna istječe mandat glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, pa je Vladu, koja u saborsku proceduru još nije poslala prijedlog kandidata za tu dužnost, pozvao da to hitno učini.

  • +9
Prisegnuo novi glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Grbin je na konferenciji za novinare napomenuo kako je člankom 95. Zakona o Državnom odvjetništvu propisano da se postupak izbora novog državnog odvjetnika mora pokrenuti tri mjeseca prije isteka mandata sadašnjeg, kazao je Grbin te, ne ulazeći i Vladina kadrovska rješenja, Banske dvore pozvao da što je moguće prije u proceduru uputi prijedlog kandidata, kako bi Sabor u međuvremenu mogao provesti postupak.