'IMAMO OZBILJAN PROBLEM'

Plenković pokazao zube kritičarima i otkrio zašto je doveo Cvitana

06.03.2017 u 22:28

Bionic
Reading

Nakon niza kritika na njegovu današnju konferenciju za novinare koju je održao zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je kritičarima da je riječ o 'dobrom, a ne lošem potezu', te da su komentare 'mogli i prešutjeti'

Plenković je, odgovarajući na novinarska pitanja nakon susreta s liderom europskih pučana Manfredom Weberom, kazao kako su kritike, prije svega predsjednika SDP-a Davora Bernardića ali i Gonga, smiješne.

Zajedničku konferenciju za novinare s Cvitanom, opravdao je ovako: 'Imamo ozbiljan problem koji smo uočili na temelju istrage koju sam ja naložio kao predsjednik Vlade.... Ako je riječ o opravdanoj sumnji da je bilo nezakonitosti i nepravilnosti onda je moja dužnost kao predsjednika Vlade da tako krupnu političku stvar stavim u dijalog s državnim odvjetnikom čija je zadaća da se po službenoj dužnosti bavi ovakvim temama i zbog toga je on bio danas na sastanku. To je dobro, a ne loše'.

Oporbi i kritičarima poručio je da ako nemaju što 'korisno i dobro za reći', da su onda 'takve komentare mogli prešutjeti'.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare u Vladi u društvu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana vezano uz 'aferu dnevnice'.

Javnost je izvijestio o tome kako je interna revizija pokazala da afera nadilazi administraciju Zorana Milanovića, da su se nepravilnosti događale i u vrijeme premijera Tihomira Oreškovića, a moguće je da se novac temeljem lažnih putnih naloga izvlačio i njemu pred nosom.

Zajedničko pojavljivanje kritizirao je i šef SDP-a Davor Bernardić kazavši kako se to do sada nije dogodilo te kako izvršna vlast treba biti neovisna od sudske. Plenkovićev i Cvitanov potez nije najbolje sjeo ni Gongu.

'DORH treba provoditi istrage nad radom svih institucija, pa i Vlade, ali imajući na umu da će u tim istragama možda morati propitivati i rad aktualne Vlade i premijera, pa je pitanje kako će tada izgledati dojmovi o nepristranosti DORH-a', smatraju.