ROBERT KOPAL U VLADI

Plenković opet angažirao svog čovjeka za posebne zadatke, sprema li se za prijevremene izbore?

10.09.2018 u 12:12

Bionic
Reading

Robert Kopal, bivši državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i bivši savjetnik premijera Andreja Plenkovića, opet savjetuje predsjednika Vlade

S obzirom na to da je Kopal bio savjetnik za vrijeme prošle izborne kampanje, mnogima je njegov ponovni angažman znak da se premijer Plenković sprema za prijevremene izbore, javlja N1.

Kopal je na osobni zahtjev na zatvorenoj sjednici Vlade razriješen s mjesta državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova 31. kolovoza 2018. godine, a ni dva tjedna kasnije javnost je saznala da je postao savjetnik za nacionalnu sigurnost premijera Andreja Plenkovića.

Banski dvori nisu o tome poslali obavijest, nego su to novinari saznali vidjevši Kopala kako izlazi iz Vlade.

  • +10
Robert Kopal Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Došao sam pomoći, ponovno sam posebni savjetnik premijera zadužen za nacionalnu sigurnost i dajem svoj doprinos', kazao je Kopal novinarima.

<<<Tko je obavještajac maher koji bi mogao u ministarsku fotelju?

Na pitanje je li riječ o pripremi izbora, ponovio je kako je došao pomoći te kako je to na premijeru da odluči.

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kopal je već bio specijalni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost, a nakon što je šef HDZ-a iz Vlade odstranio mostovce umjesto smijenjenog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića do izbora novog ministra vodio je MUP te je još ranije bio glavni analitičar Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

Iako službeno nije u HDZ-u, Kopal je odradio njihovu glavnu kampanju za lokalne izbore 2017. godine kao analitičar i glavni strateg. Na istim poslovima radio je i za vrijeme parlamentarnih izbora 2016. godine.