ministar mora

Butković: Nema govora o prijevremenim izborima, no HDZ je spreman kad god oni bili

05.09.2018 u 12:28

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu da parlamentarna većina postoji i da zasad nema govora o prijevremenim izborima, ustvrdivši da je HDZ najveća i najjača stranka koja se ne boji izbora kad god oni bili

"Mi smo uvijek spremni za izbore. HDZ je najveća i najjača stranka, mi se izbora ne bojimo kad god oni bili. Ali, parlamentarna većina postoji, radimo svoj posao i dalje i nema govora zasad o nikakvim izborima", kazao je Butković novinarima na svečanom obilježavanju 30 godina transplantacije srca, 10 godina mehaničke cirkulacije i 20 godina Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb.

Vezano za situaciju oko Uljanika i 3. maja i treba li država spašavati stvari, Butković je poručio da treba pričekati petak i vidjeti što će reći Bruxelles oko plana restrukturiranja. "Sigurno treba u jednom dijalogu i kompromisu s upravom koja je najodgovornija za stanje u Uljaniku i 3. maju pronaći najbolje rješenja", naglasio je.

  • +11
Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kujundžić: Osobno sam uvijek spreman za izbore

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da su u demokraciji prijevremeni izbori uvijek potencijalno mogući, ali da ih zasad "ne osjeća u zraku."

"U demokraciji su uvijek potencijalno mogući prijevremeni izbori iako ih zasad ne osjećam u zraku. Osobno sam uvijek spreman", kazao je Kujundžić novinarima na svečanom obilježavanju u Westinu.