GOVOR U STOŽERU

Plenković: Krećemo u formiranje nove parlamentarne većine

18.04.2024 u 00:44

Bionic
Reading

Obraćajući se okupljenima u izbornom stožeru HDZ-a u hotelu Westin, šef stranke i tehnički premijer Andrej Plenković zahvalio je svim biračima koji su sudjelovali na izborima u srijedu, kako je to odredio predsjednik Zoran Milanović. 'Bitno je da je HDZ treći put zaredom pobijedio na parlamentarnim izborima', rekao je Plenković

Još važnije, 'od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu'.

Čestitao je i 'poraženim strankama' na povjerenju i mandatima koje su im povjerili građani. Rekao je da će HDZ nastaviti svoje politike koje su proteklih osam godina zaštitile građane od kriza i omogućile ostvarivanje niza strateških ciljeva.

Također, ustvrdio je da se izborna kampanja vodila u kontekstu flagrantnog kršenja Ustava predsjednika Milanovića i svih onih koji ga podržavaju.

'I večeras, nakon što smo ih treći put porazili na parlamentarnim izborima, oni i dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa', kazao je, nabrajajući uspjehe HDZ-a i dodajući da je velika razlika između HDZ-a i ostalih stanaka koje artikuliraju govor mržnje prema HDZ-u.

'Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje hrvatskih građana, a ne pokazuju apriori isključivost... Vođenje hrvatske Vlade treba ići onome tko je pobijedio na ovim izborima, a to je HDZ sa svojim partnerima', rekao je Plenković, zahvaljujući potom pojedinačno svim partnerima HDZ-a. Poziv strankama nije konkretizirao.

  • +5
Slavlje u HDZ-u Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Posebno je zahvalio svim članicama i članovima HDZ-a i volonterima, kao i svima izabranima u Sabor.

'Naravno da ćemo voditi računa o interesima hrvatske države. Zasigurno ima jedan ključan interes, a to je ponovno jamčenje čvrste političke stabilnosti, što prije formiranje parlamentarne većine, konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove Vlade', kazao je Plenković.