čeka se nasljednik

Kuščević aktivirao saborski mandat, Plenković obavijestio Sabor da ga je razriješio

10.07.2019 u 10:03

Bionic
Reading

U Sabor je jutros stiglo pismo s druge strane Markovog trga, iz Vlade u kojem se i službeno potvrđuje odlazak Lovre Kuščevića. Bivši ministar promptno je aktivirao manda

Premijer Andrej Plenković jutros je Sabor i službeno obavijestio da je razriješio ministra uprave Lovru Kuščevića. U rješenju piše da se Kuščević razriješuje na osobni zahtjev i to s jučerašnjim danom.

Nakon što je obavijestio o razrješenju, očekuje se da će ovih dana premijer Saboru poslati i prijedlog imena novog ministra te zatražiti da mu zastupnici daju povjerenje. Iz Vlade poručuju da će to biti do petka, odnosno da će se o novom ministru glasati u petak. Prije toga, sukladno odredbama saborskog poslovnika, održati će se i rasprava na matičnom odboru, dok će sabor samo glasati o novom kandidatu.

Dokument: "Rješenje o razrješenju Lovre Kuščevića"

Spekulira se da bi Kuščevića mogla naslijediti Sanja Putica, koja je trenutno njegova zamjena u Saboru. Njeno ime spominjali se i u kontekstu resora vanjskih poslova. Premijer jučer imena nije želio otkriti kazavši da se još provode konzultacije.

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Sam Kuščević nakon razriješenja, jutros je zatražio aktivaciju mandata, a automatizmom bi se on trebao aktivirati 18. srpnja.