'krajnje nepristojno i bezobrazno'

Plenković o Milanoviću: 'Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj!'

01.09.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković žestoko je napao Zorana Milanovića zbog usporedbe njegova puta u Albaniju i puta vladajućih u Helsinki lani. Premijeru je posebno zasmetalo to što je Milanović tu manifestaciju nazvao 'dernekom u Finskoj'

'To je bilo krajnje nepristojno, neprimjereno i bezobrazno. Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa. Počinje se baviti nekim drugim ljudima, drugim temama poput, kako on kaže, derneka u Finskoj. Otišao sam u Finsku uz najavu, imao sam sastanak s finskim premijerom, bio na kongresu EPP-a i vratio sam se za manje od 24 sata', rekao je Plenković i prokomentirao Milanovićeve riječi da ima barem deset svjedoka koji su u Kninu čuli da mu je rekao da ide kod Rame u Albaniju, javlja Jutarnji list.

'Mene uopće ne zanima je li on išao tamo u službeni, državni, radni ili prijateljski susret. Ima pravo ići kamo god hoće. Međutim ako s nogu kažete da idete nekamo, pa to nije nikakvo kreiranje vanjske politike. Neka se on bavi svojim problemima, a neka druge pusti na miru', bio je ljut Plenković te je na kraju poslao predsjedniku još jednu poruku:

'Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj!'

  • +8
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Vezano uz pisanje tjednika Nacional, na pitanje je li imao SMS korespodenciju s Josipom Rimac, kako se tvrdi u članku, Plenković je potvrdio da mu je slala poruke, ali nije bilo nikakvih usluga.

Također je ustvrdio kako ne zna o kojih se šest ministara radi, koji su navodno bili u kontaktu s Rimac, jer nema uvid u korespodenciju ljudi ni njihove mobitele ni u informacije koje su predmet istrage i ne zna je li to uopće istina.

Na pitanje zabrinjava li ga što se to "proširilo po ministarstvima", Plenković je rekao kako DORH, USKOK, PNUSKOK rade neovisno, a on podržava njihov rad.

"Neka sve istraže temeljito i tko bude proglašen odgovornim odgovarat će za učinjeno, a mi ćemo povući političke poteze. Detalja o tome nemam, osim ovoga što izlazi u medije vrlo sustavno i sočno", dodao je. 

Plenković je također rekao da će uoči izvanrednog zasjedanja Sabora malo približiti predstojeće aktivnosti zastupnicima i stranačkim dužnosnicima.

Upitan o imenovanjima dužnosnika u Vladi, rekao je da će o tome odlučiti kada do kraja naprave strukturu državnih tajništava.