napredak u restrukturiranju

Ramljak i Plenković razgovarali o Agrokoru, Sberbank daje novi kredit?

11.05.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u četvrtak ujutro bio je na sastanku u Vladi te je premijera Andreja Plenkovića izvijestio o napretku u restrukturiranju i pregovorima s bankarima

Ramljak je novinarima kratko poručio kako je izvijestio Plenkovića o stanju restrukturiranja i planovima za buduće operativno poslovanje kompanija

'On će sam reći je li zadovoljan restrukturiranjem', rekao je Ramljak na pitanje kako je Plenković primio nove vijesti. 

Dodao je kako i dalje teku pregovori sa Sberbankom o novom kreditu te da će detalji biti poznati za dva do tri tjedna. 

Prema tportalovim izvorima, predstavnici ruske banke, vjerojatno Sberbanka, u srijedu su bili u Agrokorovu sjedištu te su s Ramljakom razgovarali o novim kreditima.

Ramljak navodno traži iznos od 400 milijuna eura, no tportalovi izvori govore da će se zadovoljiti i s iznosom od 200 milijuna eura po kamatnoj stopi od 4,5 posto. Podsjećamo, toliko su bile kamate i na prvi kredit od 80 milijuna eura koji je Ramljak dobio od grupe domaćih banaka.  

Plenković otkrio o čemu je razgovarao s Ramljakom

Na sjednici Vlade Plenković je otkrio detalje razgovora s Ramljakom. Rekao je kako mu je ispričao sve o prvih mjesec dana u Agrokoru pod državnom upravom.

'Bitno je reći da su u prvom mjesečnom izvješću, kao i u proteklom razdoblju, prihodima tvrtki osigurana sredstva za isplatu plaća zaposlenima za svibanj. Nastavljaju se i pripreme za turističku sezonu, nastavljaju se razgovori s bankama kako bi se osigurala svježa likvidnost za poslovanje. Dobavljačima se isplaćuju sva potraživanja dospjela nakon 10. travnja', rekao je Plenković.

Plenković je istaknuo da je zadovoljan informacijama koje je dobio od Ramljaka te da je u Agrokoru za reviziju angažiran PwC. 'Rezultati te revizije bit će korisni i Državnom odvjetništvu, koje s policijom radi na raščišćavanju situacije u Agrokoru', rekao je premijer.

Zaključno, Plenkovića ohrabruje izvješće Europske komisije koje hvali hrvatski gospodarski rast, zbog čega je još jednom napomenuo kako je držanje krize u Agrokoru pod kontrolom njegova temeljna zadaća.