zabrinut za gospodarstvo

Plenković: Nije me strah, ali ovo je ozbiljna situacija

10.03.2020 u 19:09

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se na epidemiju koronavirusa, presude Upravnog suda oko odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i unutarstranačke izbore u HDZ-u

Iz Škabrnje je premijer Andrej Plenković poručio da šefovi država i vlada EU uz sudjelovanje Europske komisiije i Europske središnje banke gledaju kako uspostaviti europski odgovor na okolnosti koje se razvijaju, prenosi N1.

"Mi smo kao hrvatsko predsjedanje poduzeli mjere i prije nego je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila opasnost" rekao je i dodao da se na ministarskim razinama redovito održavaju konzultacije.

"Hrvatska u ovom trenutku vodi razgovore sa svim zainteresiranim segmentima hrvatskog gospodarstca. Najugroženiji će biti sektor prometa, a osobito zračni promet i drugo je turistički sektor i u oba sektora Hrvatska će poduzimati mjere. Zajedno ćemo na europskoj i nacionalnoj razini nastojati iznaći načine da situacija donese što manje štete hrvatskom gospodarstvu", kaže premijer.

Oko unutastranačkih druženja kaže da se u HDZ-u pridržavaju svih mjera i preporuka oko javnih okupljanja. Misli da su poduzete sveww mjere i da Nacionalni stožer stabilno drži situciju pod kontrolom, ali zbog bliskosti Italije poziva na zajednički oprez.

"Nije me strah, ali ovo je ozbiljna situacija koja ima zdravstveni, ekonomski, financijski aspekt, nosili smo se s brojnim krizama u našem mandatu, ova će biti vjerojatno jedna od najzahtjevniji jer se kumulira sve. Puno je izazova pred nama, nije me strah nego smo se spremni s time suočavati.

Kaže da su transparentni i da nema ničega što on kao predsjednik Vlade zna, a da to ne zna javnost, a tako nastavlju dalje raditi.