AFERA MAILOVI

Plenković odgovorio na zahtjev partnera o hitnom sastanku koalicije

11.05.2018 u 09:33

Bionic
Reading

Objavljena privatna elektronička korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na 'lex Agrokor' i dalje su u središtu pozornosti. Oporba, osim političke, traži i kaznenu odgovornost, a koalicijski partneri traže sastanak s premijerom

'Sastat ćemo se s partnerima, sve će biti dobro', kratko je u petak ujutro kazao premijer Andrej Plenković dolazeći na Međunarodnu konferenciju kojom se obilježava pet godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prenosi N1 televizija.

Sastanak koalicijskih partnera počeo je nešto nakon 11 sati u Banskim dvorima.

Hitan sastanak vladajuće koalicije zatražilo je u četvrtak više HDZ-ovih partnera, pa je tako predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio kako koalicija 'ne može i ne treba nositi terete nečega što nisu niti trebaju biti njezini tereti', naglašavajući kako je neophodan hitan razgovor na tu temu.

I zastupnik talijanske manjine Furio Radin zatražio je hitan sastanak, a iz HNS-a su neslužbeno poručili da se Martina Dalić mora povući ako se pokaže da su objavljeni mailovi autentični.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL