BLAGDANSKA OBEĆANJA

Plenković najavio povećanje minimalca i rast BDP-a veći od tri posto

04.12.2017 u 11:12

Bionic
Reading

U uvodnom govoru na izboru gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine u zagrebačkom hotelu Esplanade premijer Andrej Plenković najavio je povećanje iznosa minimalne plaće, ali i izmjenu zakona tako da se prekovremeni rad više neće računati u minimalac

Premijer tvrdi kako će Vladinim izmjenama zakona o minimalnoj plaći biti zadovoljni radnici, ali i poslodavci.

Osim paketa mjera kojim će se povećati iznos minimalne plaće, premijer Andrej Plenković je u ponedjeljak na izboru gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine rekao da će njegova vlada nastaviti s reformama te da će rast hrvatskog gospodarstva ove godine biti veći od tri posto.  

Ponovio je kako je njegova vlada posebnim zakonom o Agrokoru spasila radna mjesta u posrnulom koncernu i spriječila moguću posljedičnu štetu za ukupno gospodarstvo.

Premijer Plenković tvrdi i da je lex Agrokor spasio turističku sezonu.

 

  • +17
Dodjela nagrade za gospodarstvenika godine Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ocijenio da je 2017. bila zasigurno jedna od najizazovnijih godina od hrvatske neovisnosti, s najviše nepredviđenih događaja, te je najavio nastavak provođenja strukturnih reformi jer je smanjenje makroekonomskih neravnoteža ključ uspjeha za daljnji kontinuirani rast gospodarstva.

'Vlada je u tom kontekstu imala jedan kontinuirani, stalni cilj, a to je provoditi program, načela za koja smo se zalagali u izbornoj kampanji, pretočen i u program rada Vlade i u nacionalni program reformi i poduzetnici su u tome kontekstu bili visoko na rangu naših aktivnosti i na rangu naših prioriteta', izjavio je Plenković.

Podsjetio je da je provedena porezna reforma, koja je rasteretila poduzetnike i dovela do njihovih boljih prihoda, a rasterećenjem građana povećana je njihova potrošnja, a sve to u konačnici vidi se u hrvatskom gospodarskom rastu.

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia