predstavilo se 35 klubova

Plenković na Nacionalnom danu Europskog tjedna sporta u Velikoj Gorici

01.10.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uveličali su manifestaciju Nacionalni dan - sportsko selo u Velikoj Gorici koje se održavalo u sklopu Europskog tjedna sporta

Nacionalni dan – sportsko selo završni je dan ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta, koji je 23. rujna počeo u 42 zemlje diljem Europe, a manifestacija je to posvećena sportu i aktivnom životu koja okuplja sportske organizacije, udruge i klubove te potiče zdrav način života i timski duh. Tom prigodom je svoju aktivnost građanima je predstavilo 35 sportskih klubova i organizacija iz Velike Gorice.

"Ovaj je grad, jedan od najvećih hrvatskih gradova,ali i ova županija je izrazito aktivna, vodi računa o tjelesnoj kulturi, vodi računa o onome što sport daje - vrijednostima u životu i kvaliteti življenja. Vele mi da u Zagrebačkoj županiji ima više od 20 tisuća registriranih sportaša i veliko je zadovoljstvo vidjeti veliki broj klubova koji će danas sa svojim članovima demonstrirati ono što oni rade i na taj se način priključiti Europskom tjednu sporta", rekao je premijer Plenković.

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

"Izrazito mi je drago da smo kroz ovih devet godina 250 tisuća građana uključili u Europski tjedan sporta. Budite aktivni, vježbajte, vježbati se može svugdje i u bilo koje godišnje doba, uključite se i dalje", poručila je okupljenima ministrica Brnjac. U parku Franje Tuđmana svoj rad građanima su predstavili rukometaši, nogometaši, odbojkaši, gimnastičari, plesne skupine, tenisači i stolnotenisači, šahisti i mnogi drugi.

Nacionalnom danu prisustvovali su sportaši Damir Martin, Nikolina Ćaćić, Marko Milun, Lovro Pavčec, Kristina Tomić, Perica Bukić te izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar, a nazočili su i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.