došao podržati đogaša

Plenković mobilizirao splitske HDZ-ovce: Puljak nije ozbiljan kandidat, bezočno nas vrijeđa i podsjeća na Milanovića. Očito su povezani

03.07.2022 u 19:51

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Split kako bi dao podršku stranačkom kandidatu za gradonačelnika Zoranu Đogašu

“Ovo su kandidati na koje bi sve Splićanke i Splićani mogli biti ponosni. Ovi ljudi vas nigdje neće osramotiti, neće napadati medije, neće sigurno baviti se aferama s maloljetnicima, neće sigurno imati antisemitske izjave. Radit će ono što rade ozbiljni ljudi. Neće ići uzlaud na izbore i neće trošiti vrijeme i novac Splićana nakon što dobiju povjerenje. Neće biti izgovora za nerad, bit će samo angažmana i bit će brige za Split i za Hrvatsku. Točno je da je rezultat 0:0 i uvjeren sam da će u narednim danima Splićani prepoznati one koji su odgovorni”, poručio je Plenković govoreći o Đogašu i njegovim zamjenicima, prenosi N1. Dodao je i kako će se svi članovi splitskog HDZ-a angažirati da Đogaš pobijedi.

“Svi imaju zadatak da pomognu. Ovo je izbor između ozbiljnih kandidata i onih koji nisu. Puljak i Ivošević to sigurno nisu. Ovo je smijurija što su oni napravili prema Splićankama i Splićanima”, kazao je Plenković, koji je iskoristio priliku te je odgovorio na optužbe Ivica Puljka.

Plenković u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

“Za razliku od Puljka koji bezočno vrijeđa HDZ cijelo vrijeme, a podsjeća me na Milanovića, da budem sasvim jasan u svemu tome, očito su i oni povezani – HDZ-ova Vlada u proteklih nekoliko godina je spriječila sve krize, održala radna mjesta, osigurala najveću zaposlenost ikada, najveći gospodarski rast, Schengen, euro, Pelješki most. I ovaj turizam sada koji je fenomenalan, sjetite se koja je Vlada davala potpore da prežive krizu covida-19. Floskule koje on baca u eter su smiješne. Djeluje mi kao na razini da mu je Relković napisao pet rečenica i onda ih ponavljaj prijatelju deset dana ulovit će se barem onima koji apriori ne vole HDZ. To je sve okej, ali to je PR”, rekao je Plenković.