sjednica stranačkih tijela

[VIDEO/FOTO] Plenković: Prvo pucaju na Banske dvore, zatim HDZ-ovce ne puštaju u kafiće, što je sljedeće?

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 22.02.2021 20:33
  • Objavljeno 22.02.2021 u 18:51
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

U Središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka

Raspravili smo sve aktualne teme o aktivnosti Vlade, Sabora, pripreme za Europsko vijeće koje je u četvrtak i petak, rekao je premijer Andrej Plenković, dodavši kako je ključna tema zajednička borba protiv Covida, javlja HRT.

'Prošli smo i sve kandidatura na razini županica i župana, gradonačelnica i gradonačelnika. Svi su do sada prošli te procedure na županijskoj razini i usuglasili se oko ključnih koraka koje se odnose na pripremu lokalnih izbora'.

Istaknuo je da još jedino HDZ Primorsko-goranske županije nije odredio svog kandidata.

'Imamo tri kandidatkinje za županice - u Požeško-slavonskoj, Karlovačkoj i Istarskoj županiji', rekao je Plenković.

Osvrnuo se ponovno na slučaj riječkoga kafića.

“Što se tiče reakcija na napade na slabije. Ako netko ima track record reakcija na napade na slabije, onda je to moja Vlada, onda sam to ja osobno i kao predsjednik stranke i kao predsjednik Vlade. Bez obzira o kome se radilo. Ja sam primijetio da je na ovu objavu koja datira otprilike prije desetak dana, koja je sama po sebi nebitna. Nebitna su tri majmuna, nebitan je autor toga. Onaj koji je bitan, bitan je trend i poruka, to je jako važno. I bitan je izostanak jedne ipak ozbiljnije reakcije gospodina Obersnela i totalna šutnja gospodina Komadine', rekao je Plenković, javlja N1.

Osvrnuo se i na pismo gradonačelnika Rijeke.

'Gospodin Obersnel je rekao nešto otprilike ‘treba smiriti strasti’. Mislim da je to bilo, za razliku od ovog današnjega ogromnoga pisma u varijanti gdje on mene pita ako sam ja dobro vidio – što ja imam s Rijekom? Ja Rijeku volim, u Rijeku često dolazim, u Rijeci je živio moj stric, u Rijeci žive moji rođaci, Rijeka mi je jedan od najdražih gradova uopće u Hrvatskoj i činim sve da joj pomognem koliko god mogu. Ali i cijeloj Primorsko-goranskoj županiji. Nema nikakve veze obrazac ponašanja jednoga pojedinca s gradom Rijekom niti s Primorsko-goranskom županijom', kazao je Plenković.

Komentirao i reagiranje pučke pravobraniteljice na slučaj riječkoga kafića.

  • +4
  • +1

Andrej Plenković

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Dakle, taj neki pokušaj da se reakcija naša koja je sasvim ispravna, pa čak vidim da je danas nakon ove moje reakcije reagirala i pučka pravobraniteljica, što isto pozdravljam i što je dosta dobro. Valjda je trebalo da ja to kažem pa da se netko sjeti da to ipak nije okej. Nije normalno da netko kaže da HDZ-ovci sve one koji ne misle kao oni proglašavaju srbočetnicima. To je citat. Dakle, za razliku od većine ljudi koji to, naravno, niti su registrirali, niti su primijetili, niti su pročitali, a o tome imaju neki komentar – to reći meni ili Vladi u koja je u koaliciji sa SDSS-om već drugi put zaredom. Vladi, u konačnici premijeru, pred čiji je ured doašo pucati netko automatskim oružjem zbog čega, pa valjda zbog toga što smo u koaliciji sa SDSS-om. Nije došao zato što smo u koaliciji s gospodinom Obersnelom. To su vrlo ozbiljne kvalifikacije u hrvatskom društvu koje dižu podjele, isključivost, radiklaizaciju, površnost, paušalnost na jednu razinu primitivizma kojem ja kažem ne. Kažem kao premijer, kao političar, kao predsjednik HDZ-a – ne', rekao je Plenković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!