SJEDNICA VLADE U NSK

Plenković: Hrvatska se s ovakvom krizom nije nikada suočila, večeras ću se dodatno obratiti javnosti

19.03.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Sjednica Vlade održava se u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) zbog mjera međusobne udaljenosti između osoba, rekao je premijer Andrej Plenković na početku jutrošnje sjednice Vlade. 'Do daljnjeg ćemo održavati sjednice ovdje i na taj način osiguravati normalan rad Vlade. Omogućili smo i video sjednice, ako bude potrebno', kazao je. Ministar Vili Beroš potvrdio je da je 102 zaraženih osoba u ovom trenutku što je za tri više od broja iznesenog jutros na konferenciji za medije.

Premijer Andrej Plenković ponovio je sadržaj Odluke o strožim mjerema, naglašavajući potom da je potrebno strogo se pridržavati protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja.

'Unatoč izvanrednim okolnostima, Vlada će poduzeti sve kako bi pomogla da se nastavi gospodarska aktivnost u najvećoj mogućoj mjeri. Pripremili smo paket od 63 gospodarske mjere, a za njihovu provedbu uputili smo 19 zakonskih prijedloga o kojima će Sabor danas glasati. Pozivam sve na odgovorno i solidarno ponašanje, zahvaljujem posebno zdravstvenim djelatnicima na velikoj požrtvovnosti i svim drugim službama koje su maksimalno angažirane da se štete od ove pandemije na globalnoj razini što više smanje', rekao je premijer.

Zahvalio je svima koji su u punom pogonu - radnicima u trgovinama i vozačima u lancu opskrbe, između ostalih.

'Apeliram na obitelji starijih osoba da naprave maksimalne iskorake, a njih na maksimalnu suzdržanost i pridržavanje ovih mjera. Ostanite kući, ne dovodite sebe u rizik', poručio je Plenković.

'Da bismo dodatno predstavili izvanredne okolnosti, a realno Hrvatska se s ovakvom krizom nije nikada suočila - dodatno ću se večeras obratiti putem medija da još jednom razumijemo da su nam uvjeti izvanredni, da funkcioniranje države i život moraju ići dalje i da budemo na razini izazova koji je pred nama', zaključio je Plenković.

  • +4
Sjednica Vlade u NSK Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX