đukanović u gostima

[FOTO] Plenković: Hrvatska podupire suverenost i neovisnost Crne Gore

16.09.2021 u 18:41

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića

Razmijenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima te što skorijem rješavanju svih otvorenih pitanja, kao i pregovaračkom procesu pristupanja Crne Gore Europskoj uniji. Odnosi Hrvatske i Crne Gore, dvije NATO saveznice, ocijenjeni su kao dobri i prijateljski, priopćeno je iz Vlade.

Obostrano je izražena spremnost za njihov daljnji razvoj, u duhu dobrosusjedstva, a razgovaralo se i o mogućnostima jačanja gospodarske suradnje. Razgovarali su o statusu i položaju Hrvata u Crnoj Gori, što je predmet kontinuiranog dijaloga.

Predsjednik Vlade Plenković poručio je kako očekuje nastavak aktivnosti koje će omogućiti institucionalnu, financijsku i projektnu potporu te očuvanje prava i identiteta hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. U kontekstu recentnih događanja u Crnoj Gori, razmijenjena su mišljenja o tamošnjoj političkoj situaciji. Hrvatska kao i dosad podupire suverenost i neovisnost Crne Gore, kao i njezin put prema članstvu u Europskoj uniji, koji nema alternativu, navodi se u priopćenju. Naglašeno je i kako članstvo u NATO-u ima strateško značenje za Crnu Goru, ali i za stabilnost cijelog jadranskog bazena te jugoistočne Europe.

  • +9
Premijer Plenković primio je u posjet crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic