SJEDNICA VLADE

Plenković: Donijeli smo političku odluku i spriječili poskupljenje struje

29.12.2016 u 10:28

  • +15

Održana posljednja sjednica Vlade RH u 2016. godini

Izvor: Pixsell / Autor: Patktik Macek

Bionic
Reading

Sjednicu Vlade, još jednu u nizu koja je započela bez da su prije sjednice novinari dobili dnevni red i radne materijale, premijer Andrej Plenković započeo je temom o Ini i odluci arbitražnog suda gdje je Hrvatska izgubila od mađarskog Mola

O Ini i arbitražnom sudu detaljno ćemo govoriti na zatvorenom dijelu sjednice Vlade', rekao je Plenković. Dodao je kako će Vlada danas izmjenom zakona o obnovljivim izvorima energije spriječiti poskupljenje struje.

'To je politički dobra odluka, riječ je o prijelaznom rješenju a tijekom 2017. godine ćemo donijeti trajno rješenje', rekao je Plenković.

Premijer je rekao kako će osnovica za izračun plaća i za državne i javne službenike od 1. siječnja 2017. iznositi 5.211 kuna bruto. Sada visina osnovica iznosi 5.108 kuna bruto.

Vlada je donijela i odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju od siječnja do lipnja 2017.

'Ministarstvo nastavlja program sufinanciranja javnih troškova prijevoza redovitim učenicima srednjih škola kojima je udaljenost od škole do kuće veća od pet kilometara - rekao je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić