globalni medij

Plenković dao intervju za CNN o turističkom otvaranju nakon covida, ali i drugim temama

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 06.06.2021 15:00
  • Objavljeno 06.06.2021 u 15:00
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

Richard Quest, novinar CNN-a u nedjeljno prijepodne na terasi hotela Navis u Preluku intervjuirao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Quest je, mnogi smatraju, jedan od najboljih poznavatelja globalnih gospodarskih te posebno turističkih procesa

Razgovor će biti sastavni dio priče koja će se 10. lipnja iz Dubrovnika, u trajanju od čak 2,5 sati, emitirati na CNN-u, javlja Novi list. U središtu CNN-ove priče bit će Hrvatska i turističko otvaranje nakon pandemije covida. Razgovor s Plenkovićem se osim u domeni turizma i bitke za zdravlje, odnosno činjenice da je Hrvatska po postotku procijepljenosti jedna od boljih u okruženju najvažnijih turističkih konkurenata, dotaknuo i političkih tema.

Quest, kojem je unutar gospodarskih tema jedna od specijalnosti i turizam, nekoliko je puta boravio u Hrvatskoj, najduže 2007. godine.

'Držim da je Hrvatska u sjajnoj poziciji da se nakon pandemije nanovo otvori, da ukloni određene greške iz prošlosti koje se prije svega odnose na pretjeranu turističku masovnost u najznačajnijm mjesecima pune sezone. Svi se bore za svoj dio turističkog prometa u trenucima kada se polako vraćamo u klasične tokove tog prometa, svi se bore da ih posjeti što je moguće veći broj gostiju, no držim da je Hrvatska u posebnoj poziciji jer se od ove sezone može jako dobro diferencirati, izbjeći zamke masovnosti pod svaku cijenu', kazao je Richard Quest za Novi list.

Quest, Britanac iz Liverpoola koji je nakon studija prava krenuo u novinarske vode. Najprije u BBC-u, da bi od 2001. godine do danas bio jedan od ključnih urednika i novinara globalno najpoznatije TV mreže, CNN-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!