SPLIT - PLAŽA TRSTENIK

Plava zastava istaknuta na plaži hotela Radisson BLU

04.06.2011 u 16:26

Bionic
Reading

Nakon legendarnih Bačvica još je jedna splitska plaža danas označena zasluženom Plavom zastavom. To je potpuno preuređena plaža hotela Radisson BLU Resort Split, a svečanim podizanjem Plave zastave po sunčanom vremenu, idealnom za kupanje, obilježen je taj događaj

Čast da podigne Plavu zastavu predstavnici udruge 'Lijepa Naša' prepustili su ravnateljici Osnovne škole Trstenik, profesorici Antoneli Petrić. U podizanju zastave joj je pomogao generalni menadžer hotela Radisson BLU Resort Split Maik Schaefer.

Plava zastava u svijetu predstavlja cijenjenu turističku oznaku koju brojni turisti uzimaju kao presudni kriterij za odabir plaže i destinacije za ljetovanje. Ona je simbol čiste, ekološki usklađene plaže i sinonim za čisto more te očuvan i uređen okoliš.

Održavanje visoke razine uređenosti plaže prvi je prioritet odgovornih u hotelu Radisson BLU Resort Split jer je plaža i u funkciji promocije Splita kao turističke destinacije. Prema njihovim riječima, pravo da podignu Plavu zastavu je kruna uloženog truda u obnovu ove gradske plaže, s ciljem obogaćivanja turističke ponude grada pod Marjanom te samog hotela Radisson BLU Resort Split.

U skladu s koncesijom, u uređenje i opremu plaže hotela Radisson je uloženo oko 10 milijuna kuna. Preuređen je plato plaže postavljanjem platforme od pravog drva i na njemu je postavljen centralni ljetni šank. Plaže su oplemenjene morskim šljunkom, rekonstruirani su infrastrukturni i uslužni objekti na plaži i formiran je lukobran. Zahvaljujući spasiocima, sigurnost na plaži je na vrhunskoj razini.