U UTORAK ZAHLAĐENJE

Planirate vikend-izlet? Mogli biste pokisnuti

10.04.2014 u 12:42

Bionic
Reading

Vrijeme će i narednih dana biti pravo travanjsko, promjenjivo s mjestimičnim kišama i pljuskovima. Temperatura će do utorka polako rasti, no potom će ponovno pasti za nekoliko stupnjeva

U petak će na Jadranu biti pretežno sunčano, dok će u unutrašnjosti biti dnevnog razvoja naoblake mjestimice s mogućnošću za popodnevni pljusak. Puhat će slab, u Dalmaciji umjeren, sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 5, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 14 do 19 °C.

U subotu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu, ponegdje i pojačanu naoblaku. Na sjevernom Jadranu te uglavnom u gorskoj i zapadnoj unutrašnjosti popodne je moguća kiša ili pljusak. Na Jadranu će zapuhati slabo jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 1 do 6 u unutrašnjosti te od 8 do 13°C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 15 do 20°C.

U nedjelju će posvuda prevladavati promjenjivo vrijeme sa sunčanim i oblačnim razdobljima, u unutrašnjosti popodne s lokalnim pljuskovima.

Ponedjeljak će posvuda biti sunčaniji i bez oborina, a u utorak očekuje prolazak novog, no slabije izraženog, poremećaja. Vjetar će uglavnom biti slab, a temperatura zraka u blagom porastu do utorka, kada će pasti za koji stupanj.

Jučerašnjim naglim padom temperatura, ponegdje i za 10-ak stupnjeva, ostvarile su se prognoze meteorologa DHMZ-a koji su najavili da bi, nakon iznadprosječno toplog ožujka i početka travnja, drugi dio aktualnog mjeseca na kopnu mogao biti malo hladniji od prosjeka.