vremenska prognoza

Planirate na produljeni vikend? Vakula otkriva kakvo vas vrijeme čeka

04.10.2019 u 07:12

Bionic
Reading

Nakon kiše, ponegdje i obilnije, te mjestimičnih nevremena, pijavica, u najvišem gorju čak i malo snijega te pada temperature - poslijepodnevne gdjegod i za više od 10 °C - u petak slijedi stabilizacija vremena - razvedravanje i slabljenje bure. No, još i prijepodne će zbog nje biti poteškoća u prometu, kaže Zoran Vakula

A u kopnenom području nekima nepripremljenima - i za prognozu 'nevjernim Tomama' - nevolje može prouzročiti slab mraz pri tlu. Tijekom mnogima produženoga vikenda nastavit će se relativno svježe vrijeme, osobito u kopnenom području, kaže poznati meteorolog Zoran Vakula za HRT.

  • +2
Bura u Dalmaciji Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u unutrašnjosti i mjestimičnom jutarnjom maglom, pri tlu i slabim mrazom, a ponegdje i kratkotrajnom kišom - osobito u subotu. Problema s burom ponovno će biti u ponedjeljak, vjerojatno i u utorak, posebice na sjevernom Jadranu.

Vrijeme za vikend

U subotu naoblačenje, mjestimice uz malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti, a u nedjelju promjenljivo, no suho. U ponedjeljak novo naoblačenje, stoji u najavi DHMZ-a, a malo kiše očekuje se na jugu zemlje. Slab do umjeren jugozapadnjak na kopnu će u nedjelju okrenuti na sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu na umjerenu do jaku buru, a u ponedjeljak će posvuda vjetar ojačati. Ujutro svježe, danju ugodno toplo.