GDJE I KADA

Planirate li roštilj? Evo kakvo nas vrijeme čeka 1. maja

30.04.2014 u 10:48

Bionic
Reading

Ako ste planirali kakav prvosvibanjski roštilj, grah ili prosvjed, na kontinentu odaberite radije jutro, a u Dalmaciji poslijepodne, no čak i u tom slučaju nikamo ne krećite bez kišobrana jer vam nitko sa sigurnošću ne može reći u kojem će kvartu biti sunca, a u kojem kiše, upozoravaju prognostičari

U unutrašnjosti će četvrtak biti ljepši nego prethodni dani dok će Dalmacija morati pričekati poslijepodnevne sate da je obasja sunce.

Naime u četvrtak će u većem dijelu Hrvatske vrijeme biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali i dalje uz mogućnost za povremenu kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Više sunca očekuje se u kontinentalnoj unutrašnjosti, Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu dok je u Lici, Dalmaciji te njenom zaleđu uz više oblaka veća mogućnost za kišu koja mjestimice može biti i obilnija, osobito tijekom prijepodneva i sredinom dana. Vjetar će i dalje biti slab. Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 10 u unutrašnjosti te od 11 do 15 °C na Jadranu. Najviša dnevna bit će od 17 do 23 °C, u gorju koji stupanj niža.