JOSIPOVIĆ PRIMIO ŠUTANOVCA

Plan za suradnju hrvatske i srpske vojske

07.06.2010 u 18:13

Bionic
Reading

Neriješena pitanja između Hrvatske i Srbije, poput pitanja izbjeglica, nestalih osoba, naknade štete i graničnih pitanja trebaju se nastaviti rješavati, suglasili su se u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski predsjednik Ivo Josipović i srpski ministar obrane Dragan Šutanovac, priopćeno je iz predsjednikova ureda

Josipović je na Pantovčaku primio Šutanovca koji će u utorak s hrvatskim ministrom obrane Brankom Vukelićem potpisati bilateralni sporazum o suradnji Hrvatske i Srbije na području obrane.

Prema priopćenju, Josipović i Šutanovac ocijenili su da je taj sporazum važan korak u unaprjeđenju odnosa između dviju država i da doprinosi stabilnosti u jugoistočnoj Europi.

Ministar Šutanovac upoznao je Josipovića s reformama koje provodi srbijanska vojska, s rokovima za postizanje pune profesionalizacije i s planovima za sudjelovanje u mirovnim misijama.

Govoreći o rezultatima koje Srbija postiže u izvozu robe vojne namjene, Šutanovac je pozvao Hrvatsku na suradnju u svim vojnim programima za koje postoji zajednički interes.

Predsjednik Josipović izrazio je očekivanje kako će potpisani sporazum između dviju zemalja učvrstiti i proširiti područje međusobne obrambene suradnje koja je od važnosti za čitavu regiju, navodi se u priopćenju predsjednikova ureda.